Insektene kommer: Slik lager du din egen spray for å beskytte plantene dine

30/05/2024 05:00

Emma

Hage
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Bli kvitt i plantene dine uten å måtte gå til supermarkedet og kjøpe de dyre flaskene!

Det er få ting som kan få en planteentusiast til å føle seg mer frustrert enn å se sine vakkert preparerte planter bli angrepet av irriterende insekter.

Bladlus, snegler, edderkoppmidd og andre kan gjøre selv den mest frodige planteoase til en slagmark.

Men frykt ikke, det er en enkel og naturlig løsning på dette problemet - din egen hjemmelagde insektmiddel spray som er skånsom mot miljøet og giftfri!

Insekter i plantene – et irritasjonsmoment for enhver planteentusiast

Insekter i plantene våre er en konstant kilde til frustrasjon. De ødelegger ikke bare utseendet til våre vakre planter, men kan også tømme livskraften til planter og hindre dem i å trives.

Bladlus suger plantesaft, snegler spiser bladene, og edderkoppmidd kan veve et fint nettverk av destruktivt vev over plantene dine. Dette er enhver hageentusiasts mareritt.

Men før du begynner å helle giftige kjemikalier på plantene dine, bør du vurdere en naturlig og skånsom tilnærming til å beskytte dine grønne skatter.

Armen Adamjan, som bor i København, lager kreative videoer med tips til rengjøring, plantestell og mindre matsvinn, med midler her ute i hjemmet ditt

Oppskriften på den naturlige insektavvisende sprayen

Her er trikset: en hjemmelaget insektavvisende spray som er både giftfri og laget av naturlige ingredienser. Det beste med det er at det er enkelt å lage hjemme med ingredienser du har liggende. Slik gjør du det:

Ingredienser:

Et par rødløk, grovt skåret

To hakkede fedd hvitløk

En teskje cayennepepper

Vann

Nærme seg:
  1. Bland grovhakket rødløk, hakket hvitløk og cayennepepper i en bolle eller badekar.

  2. Fyll blandingen med vann og rør godt.

  3. Dekk bollen eller karet og sett det i kjøleskapet i ca 12 timer.

  4. Etter at tiden er gått, sil væsken fra blandingen og hell den i en sprøyteflaske.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Sprayen som holder unna

Nå har du din egen hjemmelagde, naturlige insektavvisende spray som er helt fri for giftige kjemikalier. Den kan brukes på plantene dine uten å skade miljøet eller true familiens helse.

Sprayet skal påføres direkte på plantens blader, hvor oftest angriper. Du vil raskt legge merke til hvordan plantene dine begynner å trives uten angrep av bladlus, snegler, edderkoppmidd og andre irriterende insekter.

Så neste gang du ser tegn på insektangrep på plantene dine, trenger du ikke å ty til skadelige kjemikalier. Lag din egen naturlige insektavvisende spray og beskytt dine vakre planter på en miljøvennlig og giftfri måte. Plantene dine vil takke deg, og du kan nyte en skadedyrfri oase av skjønnhet.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.