Kan forverre problemet: Hageekspert advarer mot populær ugressmetode

07/07/2024 20:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvordan bekjemper du vanligvis ugress?

Det er den tiden av året da det er viktig å luke hagen, men hva er den beste metoden for å forhindre at ugresset kommer tilbake?

Hageekspert Robert Pavlis har avslørt at en populær metode faktisk er ubrukelig og kan forårsake langsiktig skade på planter. Det skriver Express.

Ugressduk gjør mer skade enn nytte

Metoden, som går ut på å legge fra seg en duk for å hindre ugressvekst, kan virke som en rask løsning, men ifølge Robert kan den faktisk føre til at ugress vokser rundt eller til og med gjennom duken.

- Produktet stopper rett og slett ikke ugress i å vokse. Det ser bra ut det første året eller to, men så blir det mye ugress, sier Robert.

Vannet når ikke jorden

Robert legger til at duken kan skade andre planter da vann ikke kan trenge inn i barrieren, noe som fører til tørr jord.

"Svært lite av vannet kommer ned i bakken. Det betyr at plantene under duken er tørre hele tiden - det er rett og slett ikke bra for plantene."

Ugress gjennom hullene

Noen velger å skjære hull i duken for å la planter vokse gjennom duken, men Robert advarer om at dette bare vil tillate at ugresset kommer tilbake.

"Nå har du en åpning hvor alle ugressfrøene samles. Når ugresset først er der, er det vanskelig å bli kvitt."

Stor oppgave å fjerne duken

Robert forklarer også hvordan det kan være en langvarig prosess å fjerne duken. «Alle dine permanente planter vokser under materialet og vokser inn i det, det blir nesten umulig å få det ut.

Og den eneste måten å få det ut på er å ødelegge røttene mens du trekker det opp. Dette er grunnen til at mer erfarne gartnere hater dette materialet så mye.

På et tidspunkt må det opp, og det er mye jobb», sier gartneren.

Et alternativ til ugressduken

Men det er ikke bare dårlige nyheter, da Robert gir et alternativ for de som vurderer å bruke en ugressklut.

"Hvis du prøver å kontrollere ugress, bruk andre materialer for å dekke bakken. Jeg liker å bruke halm eller flis."

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.