Lei av gult gress? Her er 6 tips for en grønnere plen

11/06/2024 17:00

Emma

Hage
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Disse tipsene kan hjelpe plenen din til å holde seg fin og grønn.

Frykt ikke hvis du er en av dem som er bekymret for at det grønne teppet ditt blir gult og kjedelig i sommervarmen.

Rainbow Rubbish Removals fra London har delt sine beste tips for å holde plenen frodig, selv når solen steker.

Det skriver Mirror.

Når du vanner plenen, gjør det klokt. Vann grundig, men sjelden. Det høres kanskje paradoksalt ut, men denne metoden fremmer dypere rotvekst, noe som gjør plenen mer motstandsdyktig mot tørke.

Og husk å vanne tidlig om morgenen eller sent på kvelden for å minimere fordampning.

Vurder å investere i sivslanger eller dryppvanningssystemer. Disse smarte verktøyene leverer vann direkte til jorden, noe som reduserer fordampning og avfall. Samtidig fremmer de sunnere plantevekst og reduserer risikoen for soppsykdommer.

Gi plenen et løft med organisk muld, for eksempel gressklipp eller ristede blader. Det holder jorden fuktig, forhindrer ugress, regulerer jordtemperaturen og øker jordens fruktbarhet.

Klipping av gresset bør gjøres regelmessig, men ikke klipp gresset for kort. Lengre gress gir naturlig skygge til jorda, reduserer fordampning og fremmer dypere rotvekst.

Til slutt, vurder tørkebestandige gress som Bermuda gress. I tillegg kan du med fordel plante trær i hagen din for å beskytte plenen mot direkte sollys, og dermed skape et kjøligere mikroklima som reduserer behovet for hyppig vanning.

Med disse tipsene vil du være godt rustet til å vinne kampen mot sommervarmen og nyte en frodig, grønn plen hele sesongen. Så finn frem hagehanskene og gjør deg klar for en sommer full av grønt gress!