Råd til hageeiere: Disse 7 vanlige plantene kan være giftige for kjæledyret ditt

15/06/2024 20:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse plantene kan utgjøre en fare for kjæledyret ditt.

Eier du både hage og kjæledyr? Da kan det være på tide å se nærmere på plantene du har i hagen din. Det melder The Mirror.

Visste du at noen av plantene dine kan være skadelige for kjæledyrene dine? Her er en liste over syv vanlige hageplanter som kan gjøre mer skade enn godt for dine firbeinte familiemedlemmer.

Rabarbra blader

Rabarbrablader er giftige ikke bare for mennesker, men også for hunder. Selv om mange elsker rabarbrapai, sørg for at hunden din ikke har tilgang til de farlige bladene.

Revebjelle blomst

Revebjelle inneholder hjerteaktive stoffer som kan påvirke hundens hjerte. Forgiftninger er sjeldne, men det er verdt å være oppmerksom.

Giftkjeks

Denne planten kan være giftig for både hunder og mennesker. Bare å berøre juicen kan forårsake ubehagelige utslett og blemmer. Ikke akkurat den typen kontakt vi ønsker i hagen.

Kjempebjørnekjeks

Denne planten er alt annet enn uskyldig. Hvis hunden din (eller du) berører den, kan det forårsake stygge blemmer og brannskader.

Italiensk munkehette

Italiensk munkehette er en plante som kan irritere hundens hud og er derfor ikke hundens beste venn.

Påskelilje

Overraskende nok kan denne vakre vårblomsten få hunden din til å kaste opp eller til og med krampe. Så det er best å holde dem unna de vakre blomstene.

Liljekonvall

Selv om denne planten lukter fantastisk, er den giftig og kan gjøre hunden din svimmel, forårsake oppkast og gi ubehagelige utslett.