Slik bekjemper du bladlus: Krever bare en ingrediens, som allerede er på kjøkkenet

07/05/2024 19:00

Emma

Hage
Foto: Shutterstock.com
Lei av bladlus? Les videre for å lære mer om hvordan du blir kvitt dem.

De fleste hageeiere har møtt bladlus i hagene sine. Det kan virke forvirrende hvordan du blir kvitt de irriterende bladlusene, men nå er det gode nyheter: Du kan bekjempe dem ved hjelp av en helt vanlig ingrediens.

Det skriver det tyske medie Geniale Tricks.

Det har vist seg at kaffegrut kan være den usannsynlige helten i kampen mot bladlus. De små insektene som trives med alt fra tomater og roser til urter og balkongplanter, kan nå få en kamp til linja med noe så enkelt som restene fra morgenkaffen.

Ifølge studier fungerer koffein som et nevrotoksin for bladlus, og setter en stopper for dem, selv i små mengder.

Slik gjør du: Spre den tørre kaffegruten rundt plantene i hagen eller på balkongen. Det virker ikke bare som et plantevernmiddel, men også som organisk gjødsel, som beriker jorda med næringsstoffer og mineraler.

For å intensivere effekten kan du brygge en løsning av kaffegrut og vann, som deretter kan sprøytes direkte på plantene annenhver dag, inkludert undersiden av bladene, hvor bladlusene ofte lever.

Denne metoden sikrer at bladlusene får så mye kontakt med koffein som mulig, noe som raskt vil redusere deres tilstedeværelse.

Denne enkle, men effektive løsningen er både miljøvennlig og budsjettvennlig. Som et alternativ kan svart te også brukes, som også inneholder koffein.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.