Unngå disse vanlige feilene når du vanner plantene dine

02/06/2024 23:00

Emma

Hage
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mange gjør disse feilene når de vanner plantene sine.

Når sommeren bringer varme og tørre dager, krever plantene dine litt ekstra oppmerksomhet. I denne sammenhengen kan det være fristende å tro at mer vann automatisk betyr sunnere planter, men sannheten er mer nyansert.

For å sikre at hagen din blomstrer optimalt, er det viktig å unngå noen vanlige vanningsfeil.

Det skriver Mirror.

Her er de fem største feilene du bør unngå, ifølge hageekspert Muhammed Haq fra Norfolk Garden Buildings.

1. Se på vanntrykket

De fleste huseiere har vannslanger koblet til hovedvannforsyningen, noe som kan føre til skader på plantene på grunn av det høye vanntrykket.

Haq råder til å "holde trykket lavt" for å unngå skade på blader og forstyrrelser av jorda rundt røttene. Bruk et justerbart munnstykke og test trykket bort fra plantene først.

2. Glem ikke barkflis

Barkflis er din beste venn når det gjelder å beholde fuktighet i jorden. I tillegg til å undertrykke ugress og forbedre jordhelsen, hjelper barkflis med å beholde fuktighet.

"Barkflis fungerer som en barriere som holder fuktighet inne i jorden," forklarer Haq. Dette betyr mindre vannsvinn og lavere vannregninger.

3. Vanning på feil tidspunkt

Timing er alt når det gjelder vanning. De beste tidene er tidlig om morgenen, sen ettermiddag eller sen kveld. Vanning midt på dagen, når solen er sterkest, får vannet til å fordampe før plantene kan absorbere det ordentlig.

4. Vann ikke bare toppen av planten

Mange hageeiere gjør feilen ved å bare vanne blader og blomster fordi de vanner ovenfra. Muhammed understreker viktigheten av å vanne jorden direkte over røttene: "Hvis vannet bare er på blomster og blader, vil det sannsynligvis fordampe før det når røttene."

5. Undervanning eller overvanning

Både for mye og for lite vann er skadelig for planter. Overvanning kan føre til at plantens celler sprekker, mens undervanning hemmer vekst.

Haq anbefaler å sørge for at potter har dreneringshull og unngå vanning før kraftig regn. Hold jorden konsekvent fuktig ved å sjekke med en finger noen få centimeter ned i jorden.

Ved å unngå disse vanlige feilene, kan du sikre at plantene dine holder seg sunne og vakre hele sommeren.