Vanligvis ville du bare kastet dette ut, men det kan faktisk gjøre underverker for rhododendronen

22/05/2024 22:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kaster det vanligvis bare ut, men det kan faktisk være veldig bra for rododendronen.

Når våren melder sin ankomst og hagene eksploderer i farger, er rhododendronen ofte en av de mest fantastiske severdighetene.

Men de vakre blomstene, som finnes i strålende rosa, lilla og knalloransje, kan fort miste glansen hvis de ikke får riktig stell. 

Mange hageeiere tyr til dyr spesialgjødsel, men løsningen på en sunn og blomstrende rhododendron kan være mye enklere – og billig.

Dette skriver det tyske mediet Ruhr24.

Kaffegrut er vanligvis bare et biprodukt av vårt daglige kaffeinntak, men faktisk er det også et undervurdert mirakelmiddel i hagen. Selv om den ofte havner i søpla, inneholder kaffegrut viktige næringsstoffer som rhododendronen kan ha nytte av. 

Kaffegrut kan øke surheten i jorda og berike den med humus – to ting som rododendronen elsker.

Rhododendron trives best i en jord med pH-verdi mellom 4,5 og 6, og her kommer kaffegrut inn i bildet som en perfekt, naturlig løsning. 

Kaffegrut bidrar til å opprettholde denne pH-balansen, som er avgjørende for at rhododendronen skal absorbere de nødvendige næringsstoffene fra jorda.

For å få mest mulig ut av kaffegruten bør du unngå å bruke kalkholdig vann når du vanner rhododendronen. Regnvann er derfor ideelt.

Husk at kaffegruten må være avkjølt og tørr før den spres i hagen. Dette forhindrer muggdannelse.

Med disse enkle tipsene kan du sørge for at rhododendronen din holder seg sunn og blomstrer vakkert år etter år. Noen ganger er de beste løsningene rett foran oss – eller i dette tilfellet, i kaffemaskinen din.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.