Willem setter mange tomme colaflasker opp ned: Men bare vent til du ser hagen hans 1 år senere

07/07/2024 21:19

Emma

Hage
Foto: Youtube
Willem gjør noe helt spesielt i hagen med colaflasker.

Hva med å få en grønnsakshage bestående av gamle, stablede brusflasker, litt jord og noen frø?

Det er enkelt, billig og skånsomt for miljøet, lover en video som for tiden er en hit på sosiale medier, der folk har fått øynene opp for ideen.

Belgiske Willem Van Cotthem, som er professor i botanikk, er mannen bak.

Hans video av flasketårnene har eksistert i noen år, og den viser hvordan han og hans to sønner skaper den oppsiktsvekkende grønnsakshagen på noen få kvadratmeter, som kan settes opp langs et gjerde, på en balkong, mot en vegg eller bare i en smal seng.

Tanken er å stable større brusflasker ved vekselvis å plassere en flaske med en avsagd bunn på bakken, fylle jord og frø i flasken og deretter sette ned en annen flaske med en avsagd bunn, som også er fylt med jord og frø.

Flaskene kan teipes sammen slik at de holder seg sammen. Det er viktig å avslutte tårnet med noen tomme flasker hvor du fyller vann, som plantene selv "forsyner seg", og slik at du ikke trenger å bekymre deg for vanning hver eneste dag.

Til slutt har du et tårn som du kan se i videoen under, og planter du til rett tid om våren eller sommeren, får du en grønn søyle på få uker med alt fra paprika, salat, urter og andre deilige ting til å fylle kjøkken og mager. Hvis du planter flerårige planter, vil de selvfølgelig komme tilbake året etter.

Willem startet hagen sin i 2011, men fortsatte å bygge den slik at han et år senere hadde en helt grønn krok.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.