12 gode grunner til å drikke øl hver dag

06/09/2017 19:15

Anniken Hauge

Helse
Fordele ved at drikke øl
Foto: Shutterstock
Det er naturlig å føle seg skyldig når du drikker en øl eller to, men det behøver faktisk ikke å plage deg så mye. I virkeligheten viser noen undersøkelser at det faktisk er flere fordeler ved øl.

Selvfølgelig skal du forsikre deg om at du drikker med måte, ellers vil du ikke få noen helsemessige fordeler av å drikke øl. La oss finne ut mer om det... 

Fordeler ved å drikke øl 

Ja, det er fordeler ved å drikke øl, så lenge du drikker moderate mengder. Menn bør begrense inntaket av øl til to enheter om dagen, mens kvinner bare skal ha én om dagen. Mer enn dette vil skape problemer. Her noen helsemessige fordeler ved moderat inntak av øl.

Det inneholder B-vitaminer

Du trenger å få i deg nok B-vitaminer daglig for å holde seg sunn. Enhver mangel på B6, B3 og B9 kan forårsake mange problemer. Kroppen din har behov for vitamin B3 for å bidra til å reparere cellulære skader, mens tilstrekkelig med B6-vitaminer vil lindre PMS. B9 senker risikoen for tykktarmskreft, og du får alle disse vitaminene fra øl du drikker. Ved å gi deg alle disse vitaminene, bidrar øl også til å senke risikoen for å utvikle anemi.

Det gir deg sterke knokler 

Øl er en god kilde til silisium, hvilket er avgjørende for gode knokler. Det er tegn på at eldre personer kan redusere risikoen for brudd ved å drikke 1-2 glass øl om dagen. Øl hjelper med å forebedre tettheten på knoklene, som beskytter deg mot å få brudd. Husk at det også er tegn på at det påvirker knoklene dine negativt og øker risikoen for brudd, hvis du drikker mer enn to glass øl hver dag.

Det reduserer stress

Moderat inntak av øl kan bidra til å lindre stress og holde deg frisk. Noen vitenskapelige undersøkelser har vist at moderat alkoholforbruk er forbundet med redusert angst og stress. Ved å redusere stress kan øl også vise seg å være nyttig for det kardiovaskulære systemet. Det minsker risikoen for å få slag og andre hjertekomplokasjoner. Tilstedeværelsen av ​​antioksidanter kalt phenoler er en annen grunn til at øl kan være nyttig for hjertet.

Det forhindrer gallesten

En av mange fordeler ved øl, er at det minsker risikoen for gallesten. Du utvikler gallesten når kolesterolnivåene er for høye. Faktisk er gallesten en kombinasjon av galle, kolesterol og andre ting. Øl kan bidra til å forhindre disse problemene.

Det minsker risikoen for diabetes 

Noen vitenskapelige undersøkelser har vist at moderat inntak av øl kan medvirke til å minske risikoen for type 2-diabetes. Disse undersøkelsernehar også vist at du kun nyter godt vf denne fordelen når du drikker moderat. Ellers kan du faktisk få blodsukkernivåene dine ut av balanse, og da blir du nødt til å takle flere problemer. 

Det minsker risikoen for kreft 

Moderat inntak av øl vil redusere risikoen for kreft, hovedsakelig fordi øl inneholder flavonoidforbindelsen xanthohumol. Noen undersøkelser viser at denne forbindelsen kan spille en rolle i kemoprevensjonen av kræft. Det gir dig ekstra beskyttelse mod prostatakreft. Avhengig av hvilke korn som brukes under gjæring, kan du få i deg en rekke polyphenoler fra øl, som også forhindrer kreftaktiviteten i kroppen din.

Det senker risikoen for hypertensjon 

En av flere fordele ved øl er at det kan senke blodtrykket ditt. Dette kan i høy grad redusere risikoen for hypertensjon. Undersøkelser viser at moderate øldrikkere har lavere risiko for å utvikle høyt blodtrykk, sammenlignet med de som drikker cocktails eller vin.

Det minsker risikoen for Alzheimers sykdom 

Mange undersøkelser har vist at moderat inntak av øl kan minske risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom. Moderate øldrikkere er 23% mindre tilbøyelige til å utvikle Alzheimers, demens og andre former for kognitiv svekkelse. Det skyldes hovedsakelig silisiuminnholdet i øl. Det beskytter hjernen din mot de skadelige virkningene av aluminium.

Det fremmer helbredelse

Hvis du drikker et kokt bryg som Gatorade etter en hard treningsøkt, kan det hjelpe deg å restituere etter trening. Dessuten kan du også ta deg en etter-trenings-øl rehydrere kroppen din. Det virker faktisk bedre enn vann etter en hard økt. Husk å innat moderate mengder. 

Det hjelper deg med å sosialisere

En av mange fordeler ved øl er at det er en øyeblikkelig selvtillits-booster, som hjelper deg å omgås andre mennesker. Noen undersøgelser har vist at folk som drikker øl er mindre tilbøyelige til å føle seg sjenerte, når de er sammen med andre mennesker. Du kan til go med være i stand til å holde en tale foran et stort publikum, rett etter du har drukket en øl eller to.

Det senker risikoen for nyresten 

Nyresten kan være utrolig smertefult, og det er derfor viktig å ta skritt for å unngå det i utgangspunktet. Moderat inntak av øl kan hjelpe deg med nettopp det. Undersøkelser viser at moderat øldrikking kan minske risikoen for å utvikle disse smertefulle stene med 40 prosent. Fordelen kommer fra at 93 prosent av øl er vann, hvilket bidrar til å skylle ut toksiner. Øl inneholder også visse forbindelser som sender signaler til kroppen om å bremse frigivelsen av ​​kalsium. Når det ikke er overskudd av kalsium i blodet, er du mindre tilbøyelig til å utvikle de smertefulle nyrestene.

Det senker kolesterolet 

På samme måte som det senker blodtrykket, så kan øl bidra til å forbedre den kardivaskulære helsen din med et lavere kolesteroltall. Kolesterol kan akkumulere i arteriene dine og forårsake blokkering. Moderat inntak av øl kan gi dig beta-glukanere, som virker som oppløselige fibre og senker kolesteroltallet i kroppen.