25-årige Alex ble bitt av insekt: 'Jeg kunne merke det bevege seg under huden min’

04/07/2017 15:00

Ida Veiden Brakstad

Helse
Under utendørstrening merket 25-årige Alex Butterfield plutselig et lite stikk i låret. Èn time senere hadde låret hennes svulmet opp til dobbel størrelse.

Det skulle egentlig bare være en hyggelig dag under åben himmel da 25-årige Alex Butterfield fra den engelske byen Yelverton var på stevne med gymlaget sitt. 

Den unge kvinnen merket et lite stikk på baklåret og trodde først at hun hadde kommet borti en brennesle. Men én time senere hadde låret hennes antatt en vanvittig størrelse, skriver The Sun

- Det var akkurat som en stikkende smerter fra bittet og ned til skinnleggen. Huden ble følelsesløs og det brendte og klødde helt sinnsykt mye, sier Alex Butterfield til avisen.  

Den unge kvinnen måtte forlate stevnet og dra hjem og slappe av, men neste morgen hadde såret på beinet blitt ennå verre.  

- Neste morgen hadde såret hovnet opp og blitt betendt, oppsvulmet og helt rødt. Det var nok på størrelse med hånden min. Det føltes som om noe kravlet rundt under huden - det var helt forferdelig, sier hun til The Sun. 

Kun én time etter det lille stikket så 25-åringen at baklåret hennes begyndte å svulme opp. Foto: Mercury Press/Polfoto

Neste morgen var såret irritert og knallrødt, noe som fikk den unge jenta til å gå til legen. Foto: Mercury Press/Polfoto

Nå advarer hun andre mot å ignorere insektsbitt, og heller skynde seg til legen hvis man opplever en slik kraftig reaksjon på et insektsbitt. 

- Jeg trodde jeg kastet bort legens tid, men det viste seg at jeg kunne ha fått et voldsomt sår og arr på beinet hvis jeg ikke hadde gjort noe, sier hun til The Sun.

Det viste seg at det var en vanlig klegg som hadde bitt den unge jenta på baklåret og smittet henne med bakterier som kroppens hennes så reagerte på. 

25-årige Alex Butterfield advarer nå andre om ikke å ignorere insektbitt hvis de svulmer opp. Foto: Mercury Press/Polfoto

Det var bare en helt vanlig klegg som spredde bakterier fra et dyr til den unge jenta som fikk en kraftig reaksjon. Foto: Mercury Press/Polfoto

Klegg er vanligvis helt ufarlige, men legen mente at denne fluen nok hadde bitt et dyr først og overført bakterier til Alex Butterfield. 

Vanligvis når man blir bitt av en klegg kan en bakteriedrepende krem påføres såret, og så pleier det å hele relativt raskt etterpå. 

Gjør det ikke det, så bør man oppsøke lege. 

Det ser ut som en nyfødt baby på operasjonsbordet - men se nærmere etter og du vil oppdage den ekle sannheten