3-årig gutt døde etter å ha klødd på vannkoppene sine om natten

03/10/2017 12:15

Anniken Hauge

Helse
Jasmine Shortland og sønnen hennes Bryan-Andrew Lock.
Jasmine Shortland og sønnen hennes Bryan-Andrew Lock.
En treårig gutt fra England fikk vannkopper og klaget over smerter i nakken. Dagen etter var han død.

En ung britisk småbarnsmor ved navn Jasmine Shortland fra Somerset i England, opplevde i fjor sitt livs verste mareritt.

Den treårige gutten hennes Bryan-Andrew Lock hadde blitt smittet med vannkopper, slik mange barn blir når de går i barnehage. Han hadde senere klaget over smerter i nakken og var litt hoven i ansiktet, men ellers var den unge gutten i godt humør og fin form.

Sønnen skulle sove over hos mormoren sin med en av brødrene, for å ikke smitte familiens nye medlem som da bare var tre måneder gammel. 

Det skriver Daily Mail.

Mamma Jasmine holder sin sønnen sin Bryan-Andrew i hånden etter han døde. Foto: Ritzau/Mercury Press & Media

Da mormoren kom inn til barnebarnet sitt på soverommet dagen etter var han død. Bryan-Andrew hadde dødd mens han sov i sengen.

Da den første obduksjonsrapporten kom i august i fjor, fikk den 23-årige småbarnsmoren beskjed om at sønnen hennes hadde blitt rammet av Sudden Infant Death Syndrom (krybbedød, red.) 

Krybbedød (SIDS) er en tilstand der et barn dør plutselig mens det sover, uten at man finner noen årsak.

Men i februar i år fikk Jasmine Shortland en ny beskjed - gutten hennes døde av smitten fra streptokokk gruppe A-infeksjon som ledet til sepsis og senere død. Mennesker som blir rammet av denne typen streptokokker kan oppleve influensalignende symptomer som vondt i kroppen og feber.

Bryan-Andrew hadde blitt smittet med denne bakterien da han hadde klødd på vannkoppene sine, skriver Daily Mail.

Den 23-årige moren var i sjokk da hun mottok beskjeden fra obduksjonsrapporten:

- Jeg var helt i sjokk. Hvordan kan en treåring bli smittet av noe så sjeldent? Hodet mitt er helt overveldet av denne informasjonen. Han må tydeligvis ha klødd på vannkoppene sine og blitt smittet på den måten, sier Jasmine Shortland til Daily Mail.

Jasmine Shortand forteller at hun ikke hadde klart seg uten mannen Josh Wescott og de tre andre barna deres - det er de som holder henne oppe. Hun forteller nå historien sin for å advare andre. 

- Det er så sjeldent. Men det kan skje. Derfor ønsker jeg å advare andre og skape oppmerksomhet rundt det til andre mødre, sier hun til Daily Mail og fortsetter:

Mamma Jasmine Shortland og sønnen hennes Bryan-Andrew. Foto: Ritzau/Mercury Press

- Han (Bryan-Andrew, red) smeltet alle hjerter med smilet sitt. Han var en snill og god gutt. Han kunne ikke finne på å gjøre en flue fortred. Det eneste jeg kan trøste meg med er at han sov og ikke led, avslutter moren.

Les også: 6 alarmerende tegn på diabetes du ikke må ignorere