5 gode grunner til at du bør (få en til) å massere føttene hver eneste natt

16/07/2021 11:29

Emma Sletta

Helse
Nedenfor får du 5 gode grunner til hvorfor du bør få en til å gi deg fotmassasje hver kveld.

Det er ingen tvil om at massasje er avslappende, at det øker blodstrømmen og endringen i blod, og at det løsner musklene og generelt gir følelsen av velvære.

Når samtalen gjelder refleksologi, akupressur og relaterte alternative terapier, blir vannet ofte skilt; Noen tror det, andre ikke.

Men enten du tror på metodene, hvor det kort sagt jobbes trykkeffekter på ett sted på kroppen for å løse et problem andre steder, eller hvis du avviser dem, skader massasje ikke - og absolutt ikke hvis du kan få en partner til å massere føttene ofte av årsakene nedenfor. Hyppig massasje av føttene er bra, for eksempel hvis:

1) Du har hovne ben
Mange spesielt gravide dozes med våte ben, og her fotmassasje kan hjelpe mot vannretensjon.

2) Du har såre føtter
Går du mye på jobb, eller i løpet av dagen er det ikke noe mer avslappende enn en god massasje - muligens et fotbad og en god, fet krem.

3) Hvis du har uro i bena
Dør du med såkalt uro – "flimmer" - i bena, kan det være en ide å gjøre litt med blodsirkulasjon og muskler med en god runde massasje av føtter og ben.

4) Du har en rekke plager og sykdommer
Enkelte alternative terapeuter som bruker trykkeffekter i sitt arbeid, vil tro at riktig fotmassasje kan påvirke andre deler av kroppen din positivt - inkludert tarmer, blære, nyrer og andre organer. Men hvis du lider av en sykdom, bør du alltid først gå til legen, men massasjen skader absolutt ikke.

5) Du sover dårlig
Som nevnt får massasje deg til å slappe av bedre, så hvorfor ikke gi / motta en grundig fotmassasje hver natt før sengetid? Det hjelper deg å slappe av og sovne raskere.