5 tegn på at kroppen din skriker etter vann

18/09/2017 10:30

Anniken Hauge

Helse
Tørr munn, utmattet kropp eller kanskje dundrende hodepine. Her er en rekke tegn på at kroppen din ikke får nok vann.

De fleste mennesker vet at det er viktig å drikke masse vann. Men hvordan vet man egentlig at man drikker for lite? Kroppen din vil advare deg hvis du virkelig mangler væske. 

Her er fem typiske tegn på at du ikke drikker nok vann.

1. Du er trøtt.
Hvis kroppen mangler vann vil du sannsynligvis føle deg doven eller utmattet. Det er på grunn av det lave blodtrykket og manglende okysgen til hjernen.

2. Du har hodepine.
Hvis du er litt svimmel eller har vondt i hodet, så kan det være et symptom på at du ikke drikker nok vann. Når du drikker mindre vann, tærer det på væsken som omkranser hjernen din. Det vil sannsynligvis gi deg hodepine.

3. Du har tørr hud. 
Et tidlig tegn på dehydrering er at huden din blir tørr. Det er nemlig vann som gjør huden din bløt og smidig. Når du drikker for lite vann, svetter du mindre. Det betyr at huden din ikke blir renset for skitt. 

4. Du tisser sjeldent.
Hvis du lurer på hvorfor du går sjeldent på toalettet, drikker du kanskje for lite vann. Når du ikke drikker nok, tisser du ikke så ofte. Det er ikke så godt, da det er gjennom urinen de giftige toksinene i kroppens celler blir skylt ut.

5. Du er tørr i munnen.
En kropp som manger mann, produserer mindre spytt. Derfor vil du sikkert føle deg tørr i munnen hvis du ikke drikker nok vann i løpet av en dag. Dessuten holder vannet halsens slimhinner fuktige. Mangler de vann, vil munnen din føles tørr. 

Kilde: Illustrert Vitenskap