5 ting du aldri skal putte i vaginaen din

Foto: Shutterstock

Punkt nummer 2 har de fleste kvinner dessverre gjort på et tidspunkt.

Hvem vil ikke gjerne ha en fin, veltilfreds og velduftende vagina? Men jakten på dette kan nemlig gå veldig galt, hvis kvinner utsetter deres 'kjæreste eiendel' for ting som har motsatt effekt. 

Det er viktig å huske på at vaginaen din faktisk er selvrensende, på en måte som er en helt naturlig balanse i skrittet ditt, skriver husmorsiden Goodhousekeeping, som advarer mot at kvinner gjør mange tiltak for å få det rent mellom beina.

Spesielt fem ting bør kvinner holde langt unna underlivet, hvis de vil unngå å skape ubalanse, lyder rådet fra Goodhousekeepings eksperter.

 1. Velduftende oljer og tamponger. Hvis du er redd for at du lukter vondt nedentil, er en tamping dyppet i olivenolje eller tea tree oil ikke veien å gå. Oljene forstyrrer nemlig din vaginale balanse. Husk at de fleste vaginale lukter er normale. Hvis du allikevel synes det lukter merkelig nedentil, så ring til legen og få en time.
   
 2. Deodorantspray og parfyme. Det er ikke meningen at underlivet ditt skal lukte som et parfymeri... heller ikke selv om det er første gang du skal ha sex med kjæresten din. En runde med deodorantspray eller parfyme ved vagina kan skape irritasjon, og det er du garantert ikke interessert i.
   
 3. Såpe. Selv om du gjerne vil ha den reneste skjeden, så skal du ikke stappe såpestykket eller en håndfull såpe inn i skjeden. Det beste du kan gjøre er å vaske forsiktig med mild såpe rundt ved vagina, men ikke inni. Regelmessige bad med parfymerte såper og oljer kan også irritere.
   
 4. Hårfjerningsmidler. Du skal holde en god avstand mellom hårfjerningsmidler (kremer mm.) og skjeden din - for din egen skyld. Enten kan du barbere deg med en høvel eller så kan du besøke en anerkjent klinikk som vokser... eller så kan du bare la håret vokse.
   
 5. Mat. Det virker kanskje som en kinky ide å stikke matvarer opp i skjeden, men det kan ende galt. Spesielt sukkerholdig mat kan gi problemer i form av overvekst av bakterier og sopp i skjeden, hvilket kan gi soppinfeksjon og andre ubehageligheter.