6 synlige ting som skjer med brystene dine når du dropper bh-en

24/04/2017 15:45

Anniken Hauge

Helse
Brysteholderen er en essensiell støtte i hverdagen for mange kvinner. Men å droppe bh-en helt har mange fordeler.

Det er en del av det daglige ritualet for de fleste kvinner. Først i dusjen og så på med bh-en som har kostet en mindre formue i en undertøysforretning. 

Den sitter helt stramt rundt overkroppen, og stroppene etterlater ofte røde merker etter en lang dag. Allikevel lever mange kvinner med plager, men tar den uansett på hver dag. Men det kan faktisk være nyttig å droppe den, og la de henge fritt.

Her får du 6 gode grunner til å la bh-en ligge i skuffen, og gi brystene dine en pause fra en inneklemt tilværelse. 

 

Vi kan ikke love at forandringene kommer over natten, men de viser seg garantert med tiden.  

1. Brystene dine blir større
Brystene dine blir faktisk slappe av å vøre spent opp hver dag, og derfor vil du med tiden oppleve at du faktisk får større bryster og kan gå en hel skål opp i størrelse. 

Årsagen skyldes at du trener brystmuskulaturen din til å motstå tyngdekraften, og at du bruker mer energi på å rette ryggen og brystet ut, hvilket får brystene dine til å fremstå mer... Fremtredende. 

Foto: Shutterstock Bryster

2. Du får rundere bryst 
En fransk undersøgelse viser at bh-en faktisk er dårlig for formen på brystet ditt. Om  du vil du have et rundere bryst og unngå at de henger, så skal ta avstand fra bh-en og la tiden og musklene jobbe for deg. 

Det kommer over sommeren, men stille og rolig former brystene dine seg mer naturlig, i stedet for å pege nedover, hvilket skjer med bryster som holdes kunstig oppe av bh-en.  

 

Faktisk så fant forskerne ut av at brystvorten i gjennomsnitt satt 7 millimeter høyere på bryster hos kvinner som aldri har brukt bh. Så hvis brystene skal peke mer ut enn ned, så skal kast bh-en i søpla. 

3. Det blir lettere å puste
Da de franske forskerne undersøkte kvinnenes bryster, viste det så også en sammenheng mellom en dårlig sittende bh og smerter - og skremmende nok også dårlig pusting i ytterste konsekvens.

Foto: Shutterstock

Så dropp i hvert fall bh-en som allikevel sitter dårlig, og unngå smerter. Med ett vil du oppleve at det blir bedre å puste og at du får en sirkulasjon i kroppen din.

4. Du blir mer bekvem
Det er bare deiligere å ha brystene hengende mer fritt enn å spenne de sammen tett inn mot kroppen. Tenk på den deilige følelsen det er å kaste bh-en etter en lang dag - og forstill deg så å ha den følelsen hele dagen lang. Det kan du få!

5. Nattesøvnen blir bedre 
Under dyna kjenner du en stor forskjell. Det burde være allminnelig lærdom, men det er langt fra alle som kaster bh-en, før de hopper i senga.

Med under dyna får du en bedre nattesøvn som du har behov for. 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

6. Du sparer penger 
Det sier seg selv at budsjettet også merker at det ikke må kjøpes inn dyre bh-er. Selv om man kan finne billige bh-er, så kan man raskt spare mye penger, hvis man skal ha mer enn ett sett undertøy i skuffen. Men så snart du dropper de fasjonable og dyre bh-ene, så har plutselig penger til helt andre formål.