6 tegn å se etter: Drikker du, eller noen du kjenner, for mye?

07/07/2024 11:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du føler at du drikker for mye alkohol, og det kan påvirke ditt velvære, vil du kanskje sette ørene ut, da en lege fra NHS (Storbritannias ekvivalent av helsemyndigheten) har delt seks tegn du bør se opp for.

Hvis du føler at du drikker for mye alkohol, og det kan påvirke ditt velvære, vil du kanskje lytte opp, da en lege fra NHS (Storbritannias ekvivalent av helsemyndigheten) har delt seks tegn du bør se etter.

Mange mennesker nyter en drink fra tid til annen.

Men hvis du føler at du kan drikke for mye, og det kan påvirke ditt velvære, bør du lytte.

En lege fra NHS (den britiske ekvivalenten til National Board of Health) har delt de seks tegnene du bør se etter som kan indikere at du er alkoholiker og at du bør kutte ned.

Anbefalinger

For å minimere helserisikoen forbundet med alkohol, anbefales både menn og kvinner å drikke ikke mer enn 14 drinker per uke - ifølge NHS.

For å gi deg en ide, er en enhet alkohol 8 g eller 10 ml ren alkohol, noe som tilsvarer omtrent en halv 25 cl øl for øl / cider med lav til normal styrke (3,6%), et enkelt lite skudd (25 ml) brennevin (40%), eller et lite glass (125 ml) vin med ca 1,5 stykker alkohol (12%).

Men hvis du er usikker på hvor mye du drikker eller hvis du har et alkoholproblem, har Dr. Dave Nichols, en NHS-lege og medisinsk rådgiver på MyHealthChecked-nettstedet, avslørt de seks tegnene du bør se etter.

De 6 tegnene
  1. Du drikker alkohol hver dag uten å tenke på det

  2. Du drikker mye på en gang regelmessig

  3. Du er bare sosial hvis det er alkohol involvert

  4. Du drikker regelmessig hele dagen

  5. Du synes det er irriterende når andre ikke drikker

  6. Du drikker mer enn retningslinjene tillater hver måned

Hvordan alkoholisme oppstår

Dr. Nichols fortalte The Sun at alkoholisme oppstår når en person har en ukontrollerbar trang til å drikke: "Kroppen deres er avhengig av alkohol," sa han og la til:

– Alkoholikere vil som regel utvikle fysiske og psykiske symptomer hvis de slutter å drikke.

Og han fortsatte: "Borderline alkoholikere kan oppleve symptomer som magesmerter, stress, angst, dårlig hud, søvnvansker, irritabilitet og høyt blodtrykk. Dette er tidlige indikasjoner på at du må redusere alkoholforbruket betydelig. "

Han avsluttet med å si langtidseffektene av alkohol:

"De vanligste langsiktige fysiske effektene av borderline alkoholisme er unormal leverfunksjon, kardiovaskulær sykdom, diabetes og psykiske problemer, men disse er ofte skjulte sykdommer, og pasientene er ikke klar over dem før de utvikler seg."

Kilde: DailyStar

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.