Aktiver blodsirkulasjonen og unngå prikking i hendene med disse 3 øvelsene hjemme

07/07/2024 12:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan gjøre disse øvelsene hjemme og forbedre helsen til hendene dine, så du bør selvfølgelig ikke nøle med å adoptere dem.

Du kan kjenne prikking i hendene, som vanligvis skyldes problemer med blodsirkulasjonen i ekstremitetene. Det kan være ulike årsaker til denne situasjonen og samtidig ulike måter å håndtere den på dersom du ønsker å forbedre helsen til hendene dine.

Til problemene med blodsirkulasjonen kan du legge til klypning av en nerve, som skaper en spesiell effekt i hendene. I tillegg kan det være andre lidelser som diabetes som forårsaker det.

Det er viktig å være klar over disse situasjonene og oppsøke lege for å utelukke andre store problemer. Kjenner du ofte kriblingen i hendene, bør du derfor ikke nøle med å oppsøke lege.

Øvelser for å unngå prikking i hendene

Vanligvis er prikkingen i hendene ledsaget av andre opplevelser som varme, problemer med å bevege fingrene eller stikkende smerter. Bekymring er normalt, så selvfølgelig bør du reagere på det, men hvis du ønsker å avklare årsakene bør du oppsøke lege.

Det kan være en synovial cyste, revmatoid artritt, sirkulasjonsproblemer, karpaltunnelsyndrom, mangel på vitamin B12, en nerve i klem i rygg eller nakke og overdreven bruk av mobiltelefon.

Når man snakker om hvordan man fikser det, anbefaler eksperter hvile, bruk av støtteputer eller skinner og påføring av kulde eller varme. Den spesifikke løsningen vil alltid avhenge av årsaken og hva en spesialist anbefaler i det konkrete tilfellet.

Hvis du fokuserer på et sirkulasjonsproblem, bruk disse tre øvelsene som kan utføres fra ditt eget hjem. De kan brukes til å aktivere sirkulasjonen og unngå prikking i hendene. Hvis du tar dem til hjertet, vil du sannsynligvis finne lindring og en løsning på dette ubehaget.

  • Fingerstretch: Plasser den ene hånden flatt på en overflate og bruk den andre hånden til å strekke hver finger individuelt oppover og hold posisjonen i noen sekunder. Det ideelle er å gjøre to sett med hver hånd.

  • Håndleddsbevegelse: Plasser underarmen og hånden på en flat overflate og bruk den andre hånden til å skyve fra side til side for å skape en jevn håndleddsbevegelse.

  • Håndflateåpning: Lukk knyttneven og åpne den plutselig med en stor fingerstrekk. Tanken er å holde den siste posisjonen i fem sekunder. Denne øvelsen bør utføres i to sett med 10 repetisjoner med hver hånd.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.