Aromatisk urt avslørt: Forbedrer hjernens helse og løfter humøret

28/06/2024 16:00

Sofie

Helse
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Denne aromatiske urten, som mange kanskje har sittende i en krukke hjemme, er faktisk i stand til å forbedre hjernens funksjon og fremme hårvekst.

Tidligere ble rosmarin tilskrevet magiske krefter. Nå ser denne planten ut til å være essensiell for mental og hjernehelse, siden den bidrar til å stabilisere humøret og forbedre kognitive evner, ifølge flere studier.

Ifølge Uma Naidoo, en ernæringspsykiater og hjerneekspert ved Harvard University, "kan bruken av urten og dens ekstrakter bidra til å lindre smerte". Hun sier også at «det fungerer som et styrkende middel for nervesystemet, som lindrer symptomer på stress, depresjon og angst».

Selv dens evne til å forhindre aldring av hjernen eller Alzheimers sykdom blir for tiden studert. Derfor er det mye som tyder på at det kan være en god idé å innta rosmarin på forskjellige måter.

En annen studie fra Healthline bekrefter effektiviteten, og konkluderte med at inntak av 500 mg rosmarin to ganger daglig i en måned reduserte angstnivået betydelig og forbedret hukommelse og søvnkvalitet hos studenter.

Forskningssenteret for hjerne, ytelse og ernæring ved Northumbria University hevder at rosmarin kan forbedre kognitiv ytelse.

I tillegg reduserer den betennelser og slapper av i kroppen, stimulerer hukommelse og konsentrasjon, renser kropp og sjel, avlaster luftveiene, hjelper til med å bekjempe fysisk eller mental tretthet og bekjemper negative energier.

Rosmarin kan også brukes til å styrke håret ditt, da det har vasodilaterende, stimulerende, antimikrobielle og anti-inflammatoriske egenskaper som kan bidra til å lindre en irritert hodebunn og fremme hårvekst. Dette er skrevet av media Versa.

Disse egenskapene gjør rosmarin til en verdifull plante både i medisinsk og kosmetisk sammenheng. Ved regelmessig bruk kan rosmarin forbedre både mental helse og fysisk velvære. Mange opplever at duften er beroligende, noe som kan bidra til å redusere stress og angst i hverdagen.

Rosmarins allsidighet gjør den til en viktig ingrediens i mange naturlige helseprodukter. Fra te og ekstrakter til eteriske oljer og hårpleieprodukter, fordelene er omfattende. Ved å inkludere rosmarin i ditt daglige kosthold, kan du oppleve forbedringer i både din mentale og fysiske helse.

Bruken av rosmarin går langt tilbake i historien, og moderne forskning bekrefter nå mange av de gamle påstandene om helsemessige fordeler. Enten det er for å forbedre hjernefunksjonen, lindre stress eller fremme hårvekst, er rosmarin en plante som har bevist sin verdi gjennom tidene.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.