Bailey ville ikke spise: Så oppdaget eieren noe mystisk i hundens gane

26/10/2020 08:49

Emma

Helse
En veterinærklinikk i USA har delt et hårreisende bilde for å advare hundeeiere om det ubehagelige fenomenet.

Et bilde av en hund med utallige marihøner på ganen gjør at den går kaldt nedover ryggen til hundeeiere i disse dager.

Hoisington Veterinary Hospital delte bildet på sin Facebook-side som en advarsel til alle hundeeiere.

Da hunden Bailey plutselig ikke ville spise maten sin, visste eieren Frances Jiriks, som bor i en liten by i delstaten Kansas, at noe var galt. Det skriver Daily Mail.

Samtidig bemerket Frances Jiriks at Bailey var sløv og hadde skum rundt munnen, og derfor gikk hun raskt til veterinæren.

Veterinæren Lindsay Mitchell oppdaget umiddelbart problemet - det var det andre tilfellet hun opplevde på klinikken den dagen. 34 nyfugler satt fast på ganen til stakkars Bailey, og Mitchell spurte om hun kunne ta et bilde slik at hun kunne advare alle om fenomenet.

Lindsay Mitchell sier at et marihøneangrep hundekan forårsake langsiktigehelseproblemer hos hunder - hvis det ikke behandles raskt.

- Hvis kjæledyret ditt drooler eller skum rundt munnen din, se etter disse marihønene. De forårsaker sår på tungen og i munnen og har en svært smertefull bit, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

I Baileys tilfelle var dette asiatiske bare høner som ser ut som vanlige marihøner, men utskiller en sekresjon som gjør at de kan holde seg til slimete vev i munnen. Jo lenger de får lov til å sitte der, jo vanskeligere er de å fjerne. Og jo mer skade de gjør.

- Jeg delte ikke bildet for å gjøre folk redde, men å gi hundeeiere nok informasjon til å handle hvis de plutselig oppdager at hunden sikler unaturlig og skummer ved munnen,sier Lindsay Mitchell.

Hun legger til at hundeeiere kan unngå turen til veterinæren hvis de bare sjekker hundenes ganer regelmessig. Hvis du oppdager en enkelt marihøne eller to, kan du bare fjerne dem med fingrene.

Frances Jiriks sier Bailey er lykkelig tilbake på toppen etter den ubehagelige opplevelsen. Se mer i klippet nedenfor.