Bli kvitt smerter i korsryggen på få minutter - med denne effektive øvelsen

29/04/2021 11:01

Emma Sletta

Helse
Hvis du har dødd med smerter i korsryggen, vil kroppen din takke deg etter noen minutter med denne øvelsen.

Hvis du sitter på kontoret hele dagen eller spiller veldig intensiv sport, kan du godt oppleve smerte i nedre rygg eller rumpe, noe som kan gjøre enlitt stivbenet og sliten i kroppen.

Dette kan skyldes at isjiasnerven i korsryggen  har blitt presset, og smertene kan lett strømme ned bena, baklåret og helt ned til den store tåen, skriver  Wikr .

Men det trenger ikke å være slik i det hele tatt.

For å lette smerten er det en enkel øvelse som om fem minutter lindrer trykket på den klemte nerven.

Bare plasser deg selv med rumpa på gulvet og strekk bena foran deg. Deretter åpner du hoftene ved å snu føttene slik at sålene og hælene berører hverandre.

Artikkelen fortsetter etter bildet

 

Trekk deretter de sammenkoblede føttene mot deg selv. Trykk deretter lårene ned mot gulvet i mellom et halvt minutt og et helt minutt, og hver gang du trener, hold trykket på lårene i en lengre og lengre periode.

Artikkelen fortsetter etter bildet

 

Hvis øvelsen virker kjent, er det den vanlige sommerfuglposisjonen, noe som er spesielt gunstig for kvinner, som også kan fjerne trykket på magen og støtte livmoren.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.