Dansk legemiddelverk: Død kvinne fra vaksinasjon, hadde et uvanlig sykdomsbilde

16/03/2021 12:51

Emma

Helse
Det danske legemiddelverket sier at kvinnen fra Danmark hadde blodpropp i små og store kar, samt et lavt antall blodplater.

Det ble bekreftet at en 60 år gammel kvinne i Danmark mistet livet fra en blodpropp etter å ha mottatt koronavaksinen fra AstraZeneca. Det ble da besluttet at bruken av AstraZeneca ville bli satt på vent.

Lite er kjent om dødsfallet, men det danske legemiddelverket sier nå at de har valgt å svare på dødsfallet, da du kan se et uvanlig bilde av sykdommen i saken.

Det skriver TV2.

– De norske tilfellene av dødsfall av vaksinasjoner med AstraZenecas koronavaksine ligner den danske. Det er svært viktig å understreke at vi fortsatt ikke vet om det skyldes vaksinen. Saken etterforskes grundig i DK og EU», skrev Mette Aaboe Hansen i et innlegg på Twitter.

Dette er et lignende sykdomsbilde som det danske legemiddelkontoret fant i andre rapporter i bivirkningsdatabasen.

Det danske legemiddelverket rapporterer at kunnskapen hadde blødninger og blodpropper i små og store kar, samt et lavt antall blodplater. Det er svært uvanlig hvorfor saken etterforskes av Det europeiske legemiddelkontoret (The European Medicines Agency).

Ny melding fra Norge

I Norge har også bivirkninger som ligner på sykdomsbildet vært opplevd. Lekemiddelverket - Statens legemiddelverk - har mottatt rapporter om tilfeller av blodpropp eller hjerneblødninger.

Dette bør være blant yngre mennesker som har fått corona vaksine fra AstraZeneca. De burde også ha opplevd at de yngre som har blitt vaksinert for koronavirus med AstraZeneca har også lidd hudblødninger eller blåmerker.

Lekemddelverket legger ikke skjul på at det er svært alvorlig, da det kan være et tegn på at du har redusert antall blodplater.

AstraZeneca fortsetter imidlertid å insistere på at det ikke er noe som tyder på at vaksinen ikke skal være trygg.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.