Denne overraskende teknikken får deg til å sovne på 1 minutt

23/01/2017 10:15

Anniken Hauge

Helse
Med ett simpelt triks er det slutt på å ligge og snu og vende på seg på hodeputen natten lang.

Klokken viser 01:22 på mobilen, og du skal tidlig opp til en ny arbeidsdag.

Det eneste du har lyst på er en god natts søvn, men uansett hva du gjør for å sovne, så er du lys våken. Og du blir helt gal av det. Heldigvis finnes det et overraskende enkelt triks som kan sende deg rett i favnen til Ole Lukkøye.

Trikset heter 4-7-8, og med disse tre tallene kan du styre pusten din slik at du luller direkte inn i drømmeland. 

Hemmeligheten ligger i å trekke pusten gjennom nesen i fire sekunder, holde pusten i syv sekunder og puste ut gjennom munnen i åtte sekunder.

Denne kombinasjonen setter angivelig i gang en kjemisk reaksjon i hjernen som senker pulsen, og dermed får deg til å slappe av så du sovner fortere. 

Forskningen peker faktisk også på viktigheten ved å puste når det kommer til å slappe ordentlig av, og at det er et viktig instrument for å få folk som sliter med stress til å koble av og finne indre ro. 

Personer som lider av stress-symptomer tar nemlig i gjennomsnitt kortere åndedrag enn mer avslappede kollegaer, og ved å bruke denne metoden er det lettere å få ut oksygenet som opphoper seg i lungene.

Ifølge den amerikanske forskeren Dr. Andrew Weil fra Harvard University, så vil alle mennesker nyte godt av denne øvelsen hvis de øver seg på metoden to ganger om dagen.
 

 

 

 

 

 

 

Læs også:

3 geniale triks: Så enkelt kan du bli kvitt løvetann i hagen Hvis du også er lei av løvetann i hagen din, bare følg disse tre smarte triksene.