Denne overraskende teknikken får deg til å sovne på 1 minutt

23/01/2017 10:15

Anniken Hauge

Helse
Med ett simpelt triks er det slutt på å ligge og snu og vende på seg på hodeputen natten lang.

Klokken viser 01:22 på mobilen, og du skal tidlig opp til en ny arbeidsdag.

Det eneste du har lyst på er en god natts søvn, men uansett hva du gjør for å sovne, så er du lys våken. Og du blir helt gal av det. Heldigvis finnes det et overraskende enkelt triks som kan sende deg rett i favnen til Ole Lukkøye.

Trikset heter 4-7-8, og med disse tre tallene kan du styre pusten din slik at du luller direkte inn i drømmeland. 

Hemmeligheten ligger i å trekke pusten gjennom nesen i fire sekunder, holde pusten i syv sekunder og puste ut gjennom munnen i åtte sekunder.

Denne kombinasjonen setter angivelig i gang en kjemisk reaksjon i hjernen som senker pulsen, og dermed får deg til å slappe av så du sovner fortere. 

Forskningen peker faktisk også på viktigheten ved å puste når det kommer til å slappe ordentlig av, og at det er et viktig instrument for å få folk som sliter med stress til å koble av og finne indre ro. 

Personer som lider av stress-symptomer tar nemlig i gjennomsnitt kortere åndedrag enn mer avslappede kollegaer, og ved å bruke denne metoden er det lettere å få ut oksygenet som opphoper seg i lungene.

Ifølge den amerikanske forskeren Dr. Andrew Weil fra Harvard University, så vil alle mennesker nyte godt av denne øvelsen hvis de øver seg på metoden to ganger om dagen.