Derfor skal du ha utløsning 21 ganger denne måneden

Foto: Shutterstock

Grip penisen din – eller partneren din. Det er nemlig viktige helsemessige fordeler forbundet med regelmessig utløsning.

Nøkkelen til en sunn prostata kan ligge i hendene dine – bokstavelig talt.

Det mener i hvert fall forskere fra Boston University of Public Health, som gjennom et forskningsstudie er kommet frem til ar utløsning er godt for helsen som mann.

Mer presist har et oppsiktsvekkende studie vist at regelmessig onani eller sex med utløsning til følge, kan forebygge risikoen for prostatakreft. Det skriver Mens Health.

Ifølge forskerne er det både unge såvel som eldre menn, som helsemessig kan nyte fordelen av å tilbringe mer tid med sin beste venn i hånden, eller med partneren sin i senga.

Les også

5 gode grunner til å sove i skje med kjæresten din

Studiet har vist at menn i alderen 20-29 år som får utløsning 21 ganger eller oftere på en måned, har 19 prosent mindre risiko for å utvikle prostatakreft, enn menn som bare får noen få utløsninger i løpet av en måned.

Og for de litt eldre mennene var det enda større fordel forbundet med hyppige utløsninger.

Studiet viste nemlig at menn i alderen 40-49 år som får utløsning 21 ganger eller oftere på en måned, har hele 22 prosent mindre risiko for å utvikle prostatakreft.

Studiet har fulgte forsøkspersonene i hele 18 år, men selv om forskerne er begeistret over resultatet, så innrømmer de at det fortsatt mangler ytterligere research på området.

Les også

Her er fordelene ved sex, sjokolade og vin

For selv om det viste seg å være en klar forbindelse mellem hyppig utløsning og færre tilfeller av prostatakreft, så er forskerne fortsatt usikre på hvad forbindelsen eksakt skyldes.

De peker dog på at hyppig renselse av prostataen gjennom ejakulasjon, bidrar til å redusere sjansene for at kreft-utløsende infeksjoner kan spre seg i prostataen.

Derfor forklarer en av hovedforskerne bak studiet, Jennifer R. Rider, at man skal sette av tid til regelmessig utløsning.

- Har du ikke sex 21 ganger i måneden? Slapp av. Studiet vårt viser at det er en forbindelse mellom utløsning og mindre risiko for prostatakreft, hvilket betyr at jo mer du ‘gjør det’, jo mer minsker du risikoen, forklarer hun.

Les også: Kinky studie: Menn med disse trekkene gir kvinner de beste orgasmene