Det er faktisk en riktig måte å sove på: Dette er svaret ifølge vitenskapen

10/04/2024 09:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Et lite hint: Det er ikke som mannen på bildet...

På baksiden, på magen, på siden, men hvilken side?

Vi sover alle forskjellig, og mange av oss beveger kroppene våre under turen til drømmeland.

Men ifølge vitenskapen er det faktisk en riktig sovestilling hvis du vil unngå smerter i ledd og rygg.

På nettstedet TheConversation har en professor og en doktorgradsstudent vært gjennom forskningen, og selv om de konkluderer med at den beste sovestillingen er den du synes er komfortabel, tyder studier på at det er best for kroppen å ligge på siden.

Og kanskje er det noe kroppen faktisk allerede vet. I en studie som involverte 664 sovende, lå deltakerne på siden i gjennomsnitt 54 prosent av tiden, 37 prosent på ryggen og 7 prosent på magen.

En rekke tips for en bedre søvn

Nå har vi den mest optimale sovestillingen på plass, men det er selvfølgelig ikke det eneste som påvirker kvaliteten på timene våre under dyna.

Forfatterne av artikkelen oppfordrer oss til å finne den rette puten for vår foretrukne måte å sove på. For eksempel, hvis den er for tynn, kan det forårsake muskel- og ledd problemer, og det samme kan skje hvis du sover med en pute som er for tykk.

På den annen side ser det ikke ut til å være noen forskjell i søvnkvalitet når det gjelder putens innhold. I stedet er det formen og høyden på puten som spiller inn.

Videre påpeker forskerne at den optimale temperaturen på soverommet er 18,3 grader (mellom 15 og 19 grader), at luftstrømmen bør sikres i rommet og at noen reseptfrie medisiner som antihistaminer ser ut til å gjøre det lettere å sovne.

Og det siste rådet: Sørg for å ta en tur i det lille huset før sengetid, da det reduserer risikoen for å måtte stå opp flere ganger i løpet av natten.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.