Det sunneste smøret å spise for å gå ned i vekt, ifølge en kostholdsekspert

20/02/2024 22:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
En ernæringsfysiolog forklarer det beste valget å alltid ha hjemme. Det er flott for toast og mye mer.

Ved første øyekast tenker du kanskje at smør er noe du ikke bør innta i store mengder. Men alt avhenger av hvilken versjon du bruker. Utover tradisjonelt smør, finnes det alternativer som kan gjøre en forskjell i kostholdet ditt og den generelle helsen.

Nettstedet SheFinds rådførte seg med ernæringsfysiolog Krutika Nanavati for å finne ut hvilken variant du bør velge.

Hun nevner at mandelsmør er din beste allierte på denne reisen.

"Det er en flott kilde til enumettet fett som kan hjelpe med vektkontroll og redusere risikoen for hjertesykdom. Den er også rik på fiber og protein, som hjelper deg å føle deg mett lenger og bedre kontrollere appetitten," forklarer ernæringsfysiologen.

Det er enkelt å inkludere det i kostholdet ditt, siden det blir et svært allsidig produkt.

"Du kan smøre den på brød, legge en skje i en smoothie, spise den med epler og annen frukt, eller legge den til sauser og dressinger."

Kalorier i mandelsmør

Det er omtrent 613 kalorier per 100 gram mandelsmør, mens det er omtrent 716 kalorier per 100 gram vanlig smør. Så, inntak av mandelsmør har færre kalorier, og det bør også bidra til å redusere appetitten.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.