Dette er hva som skjer med kroppen din når du sover på magen

19/03/2024 08:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det skjer flere ting med kroppen din hvis du sover på magen.

Sovestillingene våre kan spille en stor rolle for vår fysiske helse og generelle velvære, påpeker kiropraktor Andrew Bang i et intervju med Health Digest.

Bang peker spesielt på de skadelige effektene mage-søvnen kan ha på kroppen vår. Selv om denne stillingen kan gjøre det lettere for noen å sovne, er det ikke det mest hensiktsmessige da det hindrer musklene i å hvile og gjenvinne krefter fra dagens påkjenninger.

En stor bekymring med magesøvn er den økte belastningen på korsryggen.

Dette området av ryggen, som allerede er utsatt for stress i dagliglivet, opplever konstant press gjennom natten, noe som hemmer musklenes evne til å restituere seg.

Konsekvenser for ryggraden

Konsekvensen av å ligge på magen kan være en forskyvning av ryggraden. I tillegg kan det å plassere armen under puten øke spenningen i skuldrene, noe som kan gi ytterligere ubehag.

Et tydelig tegn på at denne sovestillingen er skadelig er hvis du våkner med en prikkende følelse i armene.

Dette symptomet tyder på en begrenset blodsirkulasjon i området, sannsynligvis på grunn av den unaturlige stillingen og økt spenning.

Bangs observasjoner fremhever behovet for å velge en sovestilling som fremmer kroppens naturlige restitusjonsprosesser og muliggjør en god natts søvn uten at det går på bekostning av helsen.

Den foretrukne sovestillingen

I stedet for å sove på magen bør du vurdere å sove på ryggen, som lar både nakke og ryggrad slappe av.

Hvis du foretrekker å sove på siden, anbefales det å ligge på venstre flanke for å redusere belastningen på organene sammenlignet med høyre side.

Med denne innsikten kan du forbedre søvnkvaliteten din betraktelig!

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.