Ekspert forklarer: Dette betyr det hvis du våkner opp med 'morgen brød'

Foto: Shutterstock.com

En sexekspert har avslørt hvorfor menn ofte våkner opp med "morgen brød", og det er faktisk gode nyheter for de som ofte opplever det.

Kate Moyle er en sex- og forholdsekspert som jobber for sexleketøyselskapet LELO, og forklarte nylig bakgrunnen for en rekke myter og misforståelser om sex, inkludert tilstanden til mannens mage om morgenen ble et av samtalepunktene.

Hun sa til The Sun: «Et «morgen brød» om morgenen er ikke nødvendigvis et tegn på at en mann er opprømt eller har hatt en erotisk drøm. Det er faktisk veldig normalt for menn å ha "jern" om morgenen, og da er det til og med et tegn på sunn helse.

Les også

Spilte til tross for positiv test: Her er grunnen

"Nattlige Penis Tumescens (NPT) betyr ikke at en mann er slått på når han våkner eller nettopp har hatt en erotisk drøm (selv om det er forklaringen i noen tilfeller)," sa hun, og la til: "Det er faktisk et tegn på sunn sirkulasjon og nervesystemaktivitet."

Ifølge Kate er det faktisk ikke unormalt for friske menn å "oppleve" mellom tre og fem ereksjoner i løpet av en natt, og det oppleves ofte som en siste ereksjon om morgenen når mannen våkner.

Hun oppfordrer derfor også menn til å følge med på sin nedre region om morgenen, da et plutselig fravær av "morgenbrød" kan tyde på at noe er galt.

"Hvis disse morgen ereksjonene plutselig stopper, kan det være et tegn på en subjugert helsetilstand, og det er verdt å diskutere med legen din," sa sexeksperten, og oppfordret deg til å kontakte legen din hvis du plutselig ikke opplever ereksjon om morgenen lenger.

I tillegg til årsaken til 'morgenbrød', debunked sexeksperten også en myte i forhold til kjønnssykdommer, da mange tror at du ikke er i tvil om du har en kjønnssykdommer, da det forårsaker symptomer.

Ifølge Kate er det imidlertid ikke trygt, og man kan godt være bærer av en kjønnssykdommer uten å vite det. "Alle som har ubeskyttet sex - ikke bare samleie, men også andre former for sex som oralsex - kan ha en kjønnssykdommer," sa hun, og la til:

"Noen kjønnssykdommer er symptomfrie, så det er lurt å testes regelmessig, noe som enkelt kan gjøres ved å besøke en helseklinikk eller ved å bruke et hjemmesett."

Det er derfor en god idé å holde øye med dine edle deler om morgenen hvis du er mann (kvinner kan holde øye med de edle delene av deres mulige partner), og for både menn og kvinner er det en god ide å bli sjekket for kjønnssykdommer regelmessig hvis du har ubeskyttet sex med forskjellige mennesker.

Les også

Spedbarn ble innlagt på sykehus i fem måneder uten besøk: Så gjorde sykepleieren noe som aldri vil bli glemt