Emilys video har blitt sett 4 millioner ganger: ‘Du har bært barnestolen feil vei’

28/06/2017 08:00

Ida Veiden Brakstad

Helse
For nybakte foreldre er dagligdagen med et lite barn ofte fyllt med harde løft. Men nå har denne morens triks til hvordan man kan bære barnestolen ergonomisk korrekt spredt seg på nett.

For nybakte foreldre er det ingen dans på roser å skulle være ansvarlig for familiens nyeste medlem. 

Det skal ammes og knyttes bånd, mens man samtidig skal ha husholdningen hjemme til å henge sammen. Og så er det kjøreturene i bilen, hvor babyen skal sitte i barnestolen på baksetet og være riktig spendt fast.

Det er mildest talt litt av en vitenskap å være far og mor - og å gjøre det hele riktig.  

Nettopp barnestolen er ikke enkel å bære rundt på, og de mange løft kan gi nybakte foreldre vondt i ryggen og problemr med ømme muskler. Det har fått mor og kiropraktor Emily Puente til å lage en smart selvhjelpsvideo på Facebook, som akkurat nå sprer seg som en steppebrann.

Her viser den nybakte moren fra byen Mansfield i staten Texas, USA hvordan man skal holde i stolen på korrekt vis. Den må ikke henge løst på albuen slik som mange gjør. 

I stedet skal man nærmest dreie armen gjennom håndtaket og gripe stolens underkant.

- Det gjør ikke vondt i skulderen, det gjør ikke vondt i hoften og du slipper å svinge kneet ditt som om du hadde to barn, sier Emily Puente i videoen. 

Videoen er bare to måneder gammel, men har allerede blitt sett over fire millioner ganger på Facebook og delt mer enn 52.000 ganger. 

Det er imidlertid ikke ved alle barnestoler som trikset virker på, og hvis man fortsette får smerter med den nye løfteteknikken, så anbefaler Emily Puente at man går til legen og får en grundig sjekk.

Se det smarte løftetrkset nedenunder.