En av de sunneste fruktene: Spis denne, og hjernen din vil elske deg

06/03/2024 20:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spis dette, og hjernen din vil elske deg.

Når du tenker på hjemmelaget juice, hvilke frukter tenker du først på? Sannsynlige kandidater inkluderer epler, bringebær, kirsebær, jordbær, ripsbær eller til og med gulrøtter.

Vi håper imidlertid at etter å ha lest denne artikkelen, vil du også få plass på listen din for blåbær. Du vil begynne å føle de første effektene etter bare en ukes forbruk.

Blåbær er en super god frukt. De smaker best i blomstringsperioden, som faller mellom juli og august. De kan konsumeres på forskjellige måter - rå, som et tillegg til desserter, eller til og med som juice. Regelmessig inntak av blåbærjuice gir mange helsemessige fordeler.

Blåbær – en undervurdert frukt med mange helseegenskaper

Om sommeren nyter vi en overflod av ulike frukter og grønnsaker. Det er ingenting som er bedre enn frukt plukket rett fra treet eller busken i vår egen hage. Selv om blåbær er tilgjengelig i butikker året rundt, smaker de best i blomstringssesongen fra slutten av juli til august.

Naturlig søte, lett syrlige og utrolig aromatiske, vi venter hele året på dem. Få er klar over de mange helseegenskapene til blåbær.

Blåbær er en kilde til verdifulle mikro- og makroelementer som er avgjørende for å opprettholde helsen. Disse finnes ikke bare i fruktene, men også i blåbærjuice. Vi forklarer hvordan du forbereder det.

Blåbærjuice – en skattekiste av næringsrike stoffer

Blåbærjuice er utrolig næringsrik og deilig, elsket av både voksne og barn. Den unike smaken er bare en av dens mange fordeler. Et glass lilla juice inneholder et vell av verdifulle vitaminer og mineraler.

Studier tyder på at regelmessig inntak av blåbærjuice kan forbedre hukommelse, konsentrasjon og læringsevne. Denne juicen beskytter også det kardiovaskulære systemet og støtter fordøyelses- og immunforsvaret.

Takket være det høye antioksidantinnholdet vil juicen hjelpe kroppen din med å bekjempe frie radikaler og oksidativt stress.

Oppskrift på blåbærjuice

  • Enhver mengde blåbær,

  • Eventuelt: et eple eller en annen frukt.

Fremgangsmåte:

  1. Vask, tørk og sorter blåbærene.

  2. Bland fruktene til fruktkjøtt med en blender, eller bruk en juicer for å trekke ut juicen. Du kan tilsette vann for å fortynne saften, men den mest næringsrike er den konsentrerte.

  3. Blåbærjuicen din er klar. Du kan helle den i krukker eller glassflasker og pasteurisere den, eller konsumere den umiddelbart.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.