En ny studie har bekreftet det vi alle fryktet om kaffe

22/03/2024 16:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kanskje mange har hatt en anelse om det, men nå er det offisielt bekreftet at det stemmer.

Kaffe er livet. Det er nytelse. Mange mennesker kan ikke forestille seg uten kaffe. Det er et nødvendig selskap helt til du kommer til kontoret eller når du vil slappe av.

Faktisk er mange avhengige av kaffe, og få nøler ikke med å skjule det. Men er det virkelig tilfelle? Er folk faktisk avhengige? En fersk studie har bekreftet denne påstanden.

Et markedsundersøkelsesselskap kalt OnePoll undersøkte 2050 kontorarbeidere, og det ble klart at kaffe er drivstoffet mange av oss bruker for både morgen- og ettermiddagsløftet.

66 % av respondentene sa at varm kaffe er den første drinken hver dag, og 47 % sa at de velger en kald kaffe når de ankommer kontoret. 59 % svarte at kaffe er førsteprioritet når de går tur, og 55 % trenger kaffeselskap når de sjekker e-posten.

24 % avslørte at de trenger kaffe mest på mandager, noe som ikke er helt overraskende. Det overveldende flertallet (77 %) sa at de trenger to eller flere kopper kaffe for å føle seg produktive.

"Over 8 av 10 ansatte sa at å ha gratis drinker som en fordel på arbeidsplassen deres ville få dem til å føle seg verdsatt, og å tilby gratis drinker var den mest etterspurte fordelen for å oppmuntre ansatte til å jobbe på et kontor," sa Camille Vareille, markedssjef for Lavazza-gruppen.

"Å investere i et utvalg av drikkevarer på stedet kan ikke bare spare ansatte for tid og penger, men også bidra til å bringe dem tilbake til kontoret."

Det er ingen tvil om at det å ha gratis kaffe og drikke på kontoret er veldig hyggelig da det kan spare tid og penger for kaffedrikkere.

Respondentene i undersøkelsen rapporterte at de bruker et gjennomsnitt på $6,27 (omtrent 67 norske kroner) på hver kopp kaffe, noe som samlet utgjør nesten $3 000 (ca. 32 000) per år.

Den gjennomsnittlige kaffeforbrukstiden varer også mellom 16 og 17 minutter, noe som tilsvarer to dager i året med ventetid hos baristaen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.