Fire vaner som forbedrer helsen din – uansett alder

29/04/2024 12:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er fire livsstilsvaner som kan bidra betydelig til en sunn og sterk kropp gjennom hele livet.

Uansett alder kan det være en utfordring å vite hvor man skal begynne hvis man ønsker å forbedre fysikken og kostholdet. Visse vaner kan imidlertid være fordelaktige å ta i bruk uavhengig av livsfase.

I følge en rapport fra Mirror fremhever helseekspert JJ Virgin hvordan man kan holde kroppen i optimal tilstand fra ungdom til alderdom ved å fokusere på noen få spesifikke daglige rutiner.

Virgin påpeker at nøkkelen til god helse ikke nødvendigvis ligger i intens trening, men i en rekke små, konsekvente handlinger som gir en stor effekt over tid.

Et sentralt råd fra Virgin er å understreke viktigheten av fysisk aktivitet – ikke gjennom anstrengende trening, men ved å sørge for at du får riktig antall skritt hver dag.

Et annet viktig område er proteininntak. Det er vanlig at kvinner ikke inntar nok protein, noe som kan påvirke både muskelmasse og generell helse negativt.

«Ved å starte måltidet med protein kan du øke fettforbrenningen, redusere sult og fremme muskelvekst», forklarer Virgin og legger til at du bør sikte på minst 30 gram protein per måltid og totalt 100 gram per dag.

Muskelbygging er det tredje viktige punktet. Dette er spesielt viktig fordi muskelmassen naturlig begynner å avta etter fylte 30 år.

Virgin understreker at regelmessig styrketrening ikke bare kan forlenge kroppens evne til å utføre daglige gjøremål, men også motvirke aldersrelatert forverring.

Til slutt understreker Virgin viktigheten av god søvn for både fysisk og mental helse. Utilstrekkelig søvn kan føre til alt fra dårlige matvaner til redusert arbeidsytelse og impulsive beslutninger.

Å sikre en god natts søvn er en av de beste investeringene i helsen din, med målet om å oppnå syv til ni timers kvalitetssøvn hver natt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.