Fordelene med å drikke varmt vann: Er det bedre enn kaldt vann?

09/06/2024 08:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Starter du dagen med å drikke varmt vann om morgenen? Her er helsefordelene ved å drikke varmt vann og bivirkningene av å drikke for mye.

I en verden full av helsetrender er det lett å overse noe så grunnleggende som vann. Denne smakløse og klare drikken slukker ikke bare tørsten, men er også en tidløs drikk som hjelper deg på utallige måter.

Vann er fullt av naturlige egenskaper som forbedrer ditt generelle velvære. Selv om det er fordelaktig å drikke i noen form, gir varmt vann enda flere fordeler. Fordelene med å drikke varmt vann går utover bare å holde deg hydrert.

Visste du at temperaturen på vannet kan påvirke blodsirkulasjonen i kroppen? Det kan til og med bidra til tilstander som hodepine. Det er viktig å huske at vann er vann, uavhengig av temperaturen. Det vil alltid hjelpe å hydrere kroppen din.

Fordeler med å drikke varmt vann

Har du noen gang startet dagen med et glass varmt vann? Å drikke varmt vann om morgenen er et ritual mange følger, og med gode grunner.

Dr. Ushakiran Sisodia, en registrert ernæringsfysiolog og klinisk ernæringsfysiolog ved Nanavati Max Super Specialty Hospital i Mumbai, fortalte Health Shots at å starte dagen med varmt vann kan hjelpe fordøyelsen.

Den gjør dette ved å bryte ned maten og stimulere avføringen. Det er også bra for å forbedre blodsirkulasjonen og avgiftning. Flere studier har funnet positive effekter ved å bytte fra kaldt vann til varmt vann. Å drikke varmt vann kan til og med hjelpe de som prøver å gå ned i vekt.

Å drikke en halv liter varmt vann før måltider kan øke stoffskiftet med 30 %, ifølge en studie publisert i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Jo høyere temperatur, jo bedre er det for stoffskiftet. Du bør imidlertid unngå å drikke veldig varmt vann, da dette kan føre til alvorlige skader.

Hva er den beste tiden å drikke varmt vann?

Nå som vi vet at å drikke varmt vann er bra for helsen din, vet du når den beste tiden er? I følge Dr. Sisodia er det best å drikke varmt vann om morgenen.

"Den beste tiden å drikke varmt vann er etter å ha våknet om morgenen, men før frokost. Det er også tilrådelig å drikke varmt vann før måltider for å hjelpe fordøyelsen," sto det.

Selv om å drikke varmt vann er bra for helsen din, er det ikke nok klinisk bevis til å antyde at det er overlegent i forhold til kaldt eller romtemperatur vann. Det viktigste er å holde seg hydrert, men temperaturen på vannet kan være basert på personlige preferanser og komfort.

Er det bivirkninger ved å drikke varmt vann?

Å konsumere varmt vann er bra for helsen din, men alt i overkant kan være skadelig. Eksperten anbefaler å unngå å drikke veldig varmt vann, da det potensielt kan skålde munn og svelg. Det er viktig å sørge for at vanntemperaturen ikke er for varm.

Å drikke varmt vann med måte er generelt trygt for de fleste, men overforbruk på kort tid kan føre til vannforgiftning, legger Dr. Sisodia. Det er best å snakke med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog hvis du er usikker på om å drikke varmt vann vil være bra for deg.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.