Forskere avslører: Derfor skal du spise yoghurt hver uke

23/02/2018 14:30

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ingen grunn til å hoppe over frokosten, for hvis man spiser yoghurt hver morgen så gjør man kroppen en stor tjeneste, viser ny forskning.

De fås i alle mulige og umulige smaksvarianter med jordbær, appelsin, pære og banan.

Noen foretrekker en fet variant, mens andre liker bedre en lettere eller tynnere utgave om man vil. Uansett hvilken type yoghurt man liker, så er det god grunn til å helle favorittyoghurten sin i en skål hver morgen.

Yoghurt er sunt

Ifølge en stor britisk undersøkelse, så har yoghurt en beroligende effekt på kroppen og blodtrykket, skriver Independent.  

Og ifølge undersømelsen har yoghurt en avgjørende effekt ved å forebygge hjerte- og karsykdommer og for høyt blodtrykk senere i livet. Risikoen for hjerte- og karsykdommer og blodpropp minsker med 20 prosent hvis man spiser yoghurt to ganger i uken.

Undersøkelsen så på kostvanene til mer enn 55.000 kvinner og over 18.000 menn, som skrev loggbok om matvanene deres.

Den positive effekten av yoghurt lidvar litt høyere hos menn enn hos kvinner, men resultatene hos begge kjønn var merkbart høyere hos testgruppen som spiste yoghurt enn de som ikek gjorde det.

Spiser man yoghurt bare to ganger i uken så minimerer man risikoen for å få hjerte- og karsykdommer. Foto: Shutterstock

- Resultatene våre tyder på at et langvarig inntak av yoghurt minsker risikoen for hjerte -og karsykdommer hos menn og kvinner med høyt blodtrykk.

- Derfor er det lurt å inkludere yoghurt i den daglige kosten, hvis man vil unngå å bli rammet av hjertelidelser, er konklusjonen fra forskernes rapport, som er blitt utgitt i tidsskriftet American Journal of Hypertension.