Forskning: Spis sjokolade til frokost hvis du vil gå ned i vekt

13/10/2016 10:45

Anniken Hauge

Helse
Nå skal vi spise sjokolade til frokost, sier ekspert. Jammen, da gjør vi jo det da.

I disse grå og kalde tider er det om å gjøre å få til en deilig morgenstund, så man har en grunn til å krype ut av den varme dyna.

Derfor kommer en eksperts dom over morgenfriske sjokoladespisere på helt riktig tidspunkt.

Liz Moxkow, som er ekspert i kulinariske mattendenser, sier at flere vil begynne å spise sjokolade om morgenen – og det er en riktig god idé.

Hun legger vekt på en undersøkelse fra Syracuse University, som slår fast at sjokolade kan forbedre ens kognitive evner, skriver det engelske mediet The Mirror.

Med andre ord kan det gi hjernen en god boost hvis man starter dagen med et skudd sjokolade.

Et annet bemerkelsesverdig resultat som forskning har kommet frem til, er at sjokolade kan hjelpe med vekttap. Sjokoladen senker hjernens trang til alt mulig, med de signaler som den sender til hjernen. 

 

Videre sier at tredje studie at hvis man først skal spise sjokoladekake (og det skal man da), så er det best å gjøre det om morgenen.

Denne undersøkelsen, som er fra Tel Aviv University, slår fast at stoffskiftet kjører i et høyere gir om morgenen.

Så selv om kake selvfølgelig ikke er sunt på grunn av det høye fett –og sukkerinnholdet, så er det bedre å spise det om morgenen.

Alt i alt er nok ikke sjokolade så farlig for oss som man har trodd tidligere. Den mørke typen med over 70 prosent kakao kan faktisk til og med være sunn.

Og mye tyder på at forskerne leter likeså intenst som oss etter en grunn til å ta et stykke til, akkurat som alle oss andre. Det er i hvert fall gjort mye forskning på sjokoladens fordeler.