Glem penger: Sex og søvn er nøkkelen til lykke

20/09/2017 11:45

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Penger gjør deg ikke lykkelig, heter det. Men nå har forskere kommet frem til flere ting som faktisk gjør deg lykkeligere.

Vi vet alle hvor viktig det er å få seg en god natts søvn. Både for humøret og for å kunne prestere i dagliglivet.

Et godt sexliv er heller ikke å forakte, og vi kjenner alle til den avslappende følelsen man får i hele kroppen etter en koselig stund med partneren i senga.

Forskning viser nå at disse to faktorene er mye viktigere for folk enn penger, for å ha et godt og lykkelig liv, skriver Daily Mail. 


Eksperter ved Oxford Economics and the National Centre for Social Research har nemlig undersøkt hvordan britene faktisk går rundt og har det, og resultatene er vist i en såkalt 'Living Well Index'. Denne indexen strekker seg fra 0-100 hvor 100 representer absolutt lykke. 

Det nasjonale gjennomsnittet ligger på 62,2, og for de ‘lykkeligste’ 20 prosentene går scoren fra 72 til 92. Det er altså ingen som er 100 prosent fornøyde, hvilket man kanskje også kunne forvente. 

Det som derimot kanskje overrasker noen er at det gir større utslag på velvære-følelsen hvis man regelmessig får seg en god natts søvn, enn det ville gitt hvis man plutselig fikk firedoblet lønnen sin, hevder forskerne ifølge Daily Mail.


- Søvn er den sterkeste indikatoren på en bredere forståelse av velvære. Størstedelen av de som hadde de høyeste tallene, svarte at de følte seg uthvilte mesteparten av tiden, mens mer enn halvdelen av de nederste 20 prosent svarte at de sjeldent eller aldri følte seg ordenlitg uthvilt, skriver forskerne.

I tillegg viser undersøkelsen at sterke relasjoner med familie, god helse for nære og kjære samt et rikt sexliv er mye viktigere for folk flest enn fete biler og eksotiske reiser.

Også her til lands har forskning funnet ut at penger ikke gjør oss nordmenn noe lykkeligere, derimot peker forskerne på at familierelasjoner og helse er viktigere for den daglige lykken.

Så da er det bare å hoppe i senga for en het runde sex og deretter en god natts søvn. Så er du forhåpentligvis uthvilt og lykkelig når du våkner dagen etter.


Les også: Par som snakker babyspråk til hverandre er lykkeligere