Glem treningsstudioet: Gå ned i vekt med disse uventede aktivitetene

03/05/2024 12:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du trenger ikke gå på treningssenteret for å trene. Faktisk trenger du ikke engang å trene for å forbrenne kalorier. Disse tre "aktivitetene" er et godt bevis på det.

Hvis du føler deg for trøtt til å gå på treningsstudio eller du har blitt lei av din vanlige treningsrutine, husk at det finnes andre måter å forbrenne kalorier på i hverdagen.

Og dette handler ikke om å prøve å finne plass til flere turer eller trening som du kan gjøre hjemme.

På Kourtney Kardashians nettsted, Poosh, fant media Versa tre svært tilgjengelige aktiviteter som interessant nok teller som trening. Hvis du bestemmer deg for å unne deg en av disse aktivitetene, vil det derfor også få deg til å forbrenne kalorier uten at du merker det.

Å shoppe

Å gå rundt i supermarkedet eller i butikker forbrenner omtrent 130 kalorier per time, selv om dette tallet kan variere avhengig av flere faktorer. Her spiller det inn blant annet enten du dytter rundt i en handlevogn eller bærer handleposer.

Å legge inn shoppingen i bilen gir også litt ekstra trening, akkurat som å pakke ut varene i skap og skuffer også er en måte å forbrenne noen ekstra kalorier på.

Hagearbeid

I følge American Council on Exercise kan hagearbeid forbrenne omtrent 300 kalorier i timen, bidra til å bygge muskelmasse og gi deg bedre fleksibilitet.

Dette er fordi du under denne aktiviteten beveger bena, rumpa, rygg, armer, skuldre, nakke og mage uten å merke det. Derfor er det faktisk en aktivitet som gjør at du kan trene en stor del av kroppen uten at du egentlig tenker over det.

Samleie

Ifølge en studie om energiforbruk under seksuell aktivitet hos unge par, forbrenner kvinner i gjennomsnitt omtrent 3 kalorier per minutt under samleie. Det er imidlertid vanskelig å gi et konkret svar på dette, da det er svært stor forskjell på kvinners aktivitetsnivå.

I tillegg til disse aktivitetene kan andre ting som å vaske huset eller bilen, eller til og med lage mat, også brenne kalorier. Det viktigste er å fortsette å bevege seg.

Det er imidlertid alltid greit å huske at kaloriforbruket varierer fra person til person og påvirkes av mange faktorer, som alder, kjønn osv. Likevel er det mange måter å bevege seg på og forbrenne flere kalorier på daglig hvis du har et mål om dette.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.