Har du problemer med å gå ned i vekt? Eksperter kommer nå med overraskende grunn

27/06/2024 17:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du føler at det er vanskelig å kaste de ekstra kiloene, kan det tilskrives en overraskende grunn.

Det kan være vanskelig å kvitte seg med de ekstra kiloene du ellers vil bli kvitt.

Det kan være at du har blitt utsatt for en rekke kurer, velprøvde vekttapsmedisiner, men ingenting ser ut til å fungere, og derfor kan det være vanskelig å skille mellom "falske nyheter" og de iskalde fakta.

Helseeksperter har nå slått seg sammen for å forkynne at du må overvinne bare ett hinder for å ha nøkkelen til å kaste de ekstra pundene i håndflaten din.

Og det hele handler om tarmbakterier, skriver Mirror.

Det er ingen hemmelighet at bakterier har fått et dårlig rykte - de får oss til å kaste opp, bli sengeliggende i flere dager eller i verste fall dø.

Eksperter hevder imidlertid at visse mikroorganismer kan gjøre en overraskende stor forskjell når det gjelder slanking.

– Sliter du med å gå ned i vekt? Det kan være på grunn av tarmhelsen din! Det er bakterier i tarmen som fordøyer mat og absorberer næringsstoffer, og når bakteriene er ute av balanse, vil det påvirke hvordan fett lagres i kroppen og hvor sulten du blir.

– Dårlige bakterier skader tarmslimhinnen. Det tillater matmolekyler og mikrober å komme inn i blodet, noe som resulterer i betennelse ... Ifølge tradisjonell kinesisk medisin kan årsaken til dette stamme fra stress, bekymring eller overarbeid sammen med feil kosthold, sier Anis Khalaf, ekspert på tradisjonell kinesisk medisin.

Khalaf er heller ikke den eneste som hevder dette, med Helen Bell, ernæringsfysiolog ved UK Care Guide, som også understreker at "gode bakterier" kan "ha en betydelig innvirkning på vekttap".

"Etter min erfaring finner klienter med balansert tarm det lettere å gå ned i vekt og opprettholde vekten."

– Gode tarmbakterier er gunstige mikroorganismer som hjelper fordøyelsen, støtter immunforsvaret og produserer viktige næringsstoffer som vitamin B og K. På den annen side kan dårlige tarmbakterier forårsake betennelse, fordøyelsesproblemer og bidra til vektøkning, sier hun til Mirror.

For å fjerne de dårlige bakteriene, anbefaler Helen å holde seg borte fra sukkerholdige snacks, hurtigmat, bearbeidet kjøtt og kunstige søtningsmidler.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.