Hudlege med ekkel advarsel: Derfor bør du gjøre dette hver dag

08/06/2024 11:57

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Det er ikke noe du vil ha.

Med slitne øyne og tunge øyelokk drar vi på badet om morgenen for å forberede oss på dagens utfordringer. Det varme vannet renner beroligende nedover ryggen vår, og det er vanskelig å motstå dusjens kjærtegnende stråler.

Mens vi står under dusjen og kjemper mot trettheten, kan det noen ganger skje at vi glemmer å skrubbe alle de nødvendige stedene. Men det må gjøres, uunngåelig.

Dette gjelder spesielt rundt navlen. For hvis det ikke er skikkelig rent, kan det resultere i en ubehagelig lukt som ingen vil ha.

Men det er ikke bare den vonde lukten vi må bekjempe. En skitten navle kan også føre til dannelse av navlesten, advarer Geeta Yadav i sin TikTok-video, hvor hun deler råd for å unngå dette.

"Lukter navlen din? Da kan det være tegn på sopp. Vil du unngå det? Så sørg for å vaske navlen!"

Hudlegen forklarer at det dannes sopp når oppsamlede stoffer som hudolje, hår, døde hudceller og skitt danner en hard ball som ser ut som en stor hudorm.

Hun anbefaler daglig rengjøring av navlen med en bomullspinne og såpe under dusjen for å forhindre dette.

"I tillegg til luktproblemer, kan manglende rengjøring av navlen også føre til utslett, betennelser og infeksjoner," advarer Dr. Ajayi-Sotubo og anbefaler et spesielt fokus på rengjøring av navlen en gang i uken i tillegg til den daglige rutinen.

Hudlegen får støtte i kommentarfeltet, der folk deler sine egne erfaringer med daglig navlevask for å unngå ubehagelige konsekvenser.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.