Hva er den sunneste mengden kaffe? Nå har forskningen funnet svaret

03/05/2024 15:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvor mange kopper drikker du på en dag?

I en stor studie har britiske forskere sett nærmere på helsen til nesten en halv million briter og hvordan det henger sammen med kaffekonsumet deres.

Og for de av oss som bare ikke kan gå dagen uten en god kopp mokka, er det gode nyheter!

Studien fant at folk som drikker 2 til 3 kopper kaffe om dagen ser ut til å leve lenger og oppleve færre sirkulasjonsforstyrrelser enn de som ikke drikker det i det hele tatt.

Men det betyr ikke at du bare kan slippe løs og helle ned flere kanner hver dag.

Tidligere studier har vist at å drikke 6 eller flere kopper kaffe om dagen har økt risiko for å utvikle demens.

Er det forskjell på effekten av kaffetypen?

Mer interessant, kanskje, fant forskerne i den store studien at du oppnår de gunstige helseeffektene uansett om du drikker filterkaffe, pulverkaffe eller koffeinfri.

– Koffein er den mest kjente ingrediensen i kaffe, men drikken inneholder mer enn 100 aktive biologiske komponenter. Det er sannsynlig at noen av disse komponentene gir den positive effekten, sier en av forskerne bak studien.

Det kan også være at det ikke er kaffen i seg selv som spiller den avgjørende rollen i det hele tatt. Forskerne stiller spørsmål ved om kaffedrikkere kan ha en annen livsstil enn ikke-kaffedrikkere generelt, og at det er dette som gjør forskjellen.

Uansett tyder alt på at du kan starte dagen med kaffe uten dårlig samvittighet - enten det er med eller uten koffein!

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.