Hvilken farge på øynene har du? Svaret vil fortelle mye om deg

21/04/2024 13:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvilken farge på øynene har du?

Det kan ikke være noe du ser ut som å tenke på, men fargen på øynene dine kan fortelle mye mer om deg enn du tror.

Fargen på øynene til en person er nemlig et karakteristisk trekk, som i visse tilfeller også er attraktivt. Det er også noe som gjør hver og en av oss unike og spesielle. Øyenfargen bestemmes av genetikk, og ifølge studier er noen farger dominerende, mens andre er recessive.

Men ifølge en studie fra Örebro Universitet er øyenfarge også forbundet med vår personlighet. Faktisk tror forskere at hver farge tilsvarer spesifikke psykologiske og atferdsegenskaper. Studien ble utført med 428 personer, og resultatene er overraskende. Faktisk er øyenfargen vår påvirket av de samme genene som utgjør våre frontallapper.

I frontallappen ligger evnen til å organisere bevegelse og planlegge motorisk oppførsel. Det er nettopp derfor forskere ønsker å forstå om, basert på øyenfarge, det er repeterende atferd som påvirker vår personlighet.

Mørkebrune/svarte øyne

Hvis øynene dine faller innenfor denne nyansen, det vil si mørkebrun nesten svart, betyr det at du er en født leder. Ulike studier har avslørt spesifikke karaktertrekk så vel som dine tilbøyeligheter.

Faktisk er mørkbrun, nesten svart, svært sjelden, og det ser ut til at folk med disse øynene har en tendens til å velge sport der et objekt blir truffet, som for eksempel tennis. Disse personene viser seg å være mer sjarmerende og mystiske, og generelt er de mer behagelige.

Grønne øyne

Hvis øynene dine er grønne, betyr det at folk rundt deg ser deg som en forførende, attraktiv og samtidig mystisk person. Den grønne fargen skyldes en balanse av melanin som gjør blikket dominerende, som med brune øyne, men samtidig sterk og skarp som blå øyne.

Den grønne fargen bygger tillit til andre mennesker, og det gjør dem mer sannsynlig å betro seg til deg.

Grå øyne

Øyne ofte referert til som grå er svært sjeldne. Denne fargen skyldes en variasjon av blå øyne. Intensiteten av fargen varierer avhengig av lyset, noe som gjør det vanskelig å definere en personlighet basert på øyenfarge.

Mørkegrå er forbundet med en tvetydig personlighet. Du er i stand til å endre i henhold til omstendighetene. Hvis lysegrå dominerer, betyr det at du er veldig empatisk og bryr deg om andre og alltid er klar til å hjelpe.

Blå øyne

De med blå øyne har stor indre og fysisk styrke, selv om det ofte ikke oppfattes. Folk dømmer deg ofte negativt før de har møtt deg. Dette er fordi de ser den blå fargen som svakhet eller sjenanse.

Men ifølge noen studier er personer med blå øyne identifisert som konkurransedyktige og egoistiske. Ifølge en studie fra University of Pittsburgh kan kvinner med blå øyne enda bedre tolerere smerte ved fødselen sammenlignet med kvinner med mørkere øyne.

Hasselbrune øyne

Øynene dine er lett foranderlige. Faktisk varierer fargen avhengig av lys eller tid på dagen. Faktisk skyldes den hasselbrune fargen en kombinasjon av to forskjellige farger: grønn og brun.

Dette gjør deg unik, men samtidig vanskelig å kategorisere som personlighet. Faktisk er du en kombinasjon av to forskjellige personligheter, ettersom du er både dominerende og forførende. Du er også mystisk, men samtidig også direkte.

Brune øyne

Hvis du har brune øyne, betyr det at folk oppfatter deg som lojal, respektfull og snill, men ikke underdanig. Du er veldig snill, selvsikker og inspirerer tilliten til menneskene rundt deg.

Ifølge en annen studie sover personer med brune øyne i gjennomsnitt to timer mindre enn de med lyse øyne. I tillegg er søvnsyklusen rikere og mer levende.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.