Hvis du opplever dette om natten, kan det være et tegn på en alvorlig hjertesykdom

07/04/2024 07:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Du bør være spesielt oppmerksom hvis du er en av dem som opplever dette i løpet av natten.

Vi kjenner alle frustrasjonen som følger med å ikke kunne sovne om natten. Derfor er det enda mer frustrerende hvis du endelig sovner og nattesøvnen din etter det ikke er som ønsket.

Nå viser det seg at netter preget av urolig søvn kan være mer enn bare en forstyrrelse. De kan faktisk være et tidlig varsel om hjerteproblemer.

Express skriver dette  via informasjon fra UCLA Health i en artikkel som belyser hvordan søvnproblemer ikke bare er en plage, men potensielt et tegn på underliggende hjertesykdom.

Det påpekes at vanskeligheter med å sovne eller hyppige oppvåkninger i løpet av natten kan være subtile indikasjoner på hjertesykdom.

Spesielt personer med kongestiv hjertesvikt opplever ofte disse søvnforstyrrelsene, da tilstanden kan forårsake kortpustethet, noe som forverres i en liggende stilling. For å rette opp dette, anbefales det å støtte overkroppen med puter for å lette pusten og sikre en mer uanstrengt hvile.

Det er viktig å ta disse symptomene på alvor og diskutere dem med en lege, da de kan være forløpere til mer alvorlige hjertesykdommer. Å være oppmerksom på disse tidlige advarselsskiltene kan potensielt forhindre alvorlige hjerteproblemer.

Denne innsikten understreker viktigheten av å lytte til kroppen vår og ikke bare avskrive søvnproblemer som ufarlige eller midlertidige forstyrrelser.

Det er en påminnelse om at vårt hjertes helse og søvnkvalitet er nært knyttet, og at vi bør ta begge på alvor for vårt generelle velvære.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.