Hvor mange timer trenger du egentlig å sove hver natt? Se svaret her

08/05/2024 14:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er veldig forskjellig hvor mye folk sover om natten. Les med her og få svaret på hvor mange timer du trenger.

I følge det tyske mediet Focus er mengden søvn du får hver natt viktigere enn mange kanskje er klar over.

En omfattende studie med 117 000 personer fra 21 land har gitt ny innsikt i hvor mye søvn som er optimalt for helsen.

Deltakerne som sov 6 timer eller mindre pr natt, var mer sannsynlig å være involvert i ulykker, noe som tyder på at de ikke var tilstrekkelig uthvilt.

I tillegg kan for lite søvn føre til overvekt på grunn av hormonell ubalanse, og mange i denne gruppen var også ofte overvektige og led av diabetes.

De som regelmessig sov mer enn 9-10 timer pr natt, opplevde også flere helseproblemer og hadde en tendens til å konsumere mer alkohol enn andre studiedeltakere.

Resultatene indikerte klart at deltakerne som sov mellom seks og åtte timer hver natt hadde færre helseproblemer totalt sett.

Det ser derfor ut til at en søvnlengde på mellom seks og åtte timer er mest gunstig for helsen til de fleste. Dette er verdt å merke seg, siden en god natts søvn er avgjørende ikke bare for dagen etter, men også for din langsiktige helsetilstand.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.