Kevin fikk vondt i magen: 72 timer senere ble hans hender og føtter forvandlet

29/08/2020 19:40

Emma Sletta

Helse
En vanlig sår hals tok en uventet vending da en 44 år gammel mann ble alvorlig syk og nå står han til å miste hender og føtter.

En sår hals kan være forferdelig ubehagelig og krever sterk medisinering og rikelig med hvile for å bli kvitt.

Men for 44 år gamle Kevin Breen fra Grand Rapids i Michigan, USA, tok sykdommen en dårlig vending da sykdommen viste seg å være ganske forskjellig fra en vanlig runde med vondt i halsen, skriver WoodTV.

Den 44 år gamle familiefaren begynte å føle seg svak siste jul. Noen dager senere hadde han de verste magesmerter og måtte tas til legevakten og innlagt på sykehus.

 

«Han var en av de mest lidende pasientene jeg noensinne har hatt, og sykdommen hans var noe av et mysterium,» fortalte Dr. Elisabeth Steensma, en kirurg ved akuttmottaket hvor Kevin Breen måtte behandles, skriver WoodTV.

Legene kunne ikke forklare hva Breen feilet.

I en undersøkende operasjon fant legene 1,5 liter infisert pus i magen.

Men til tross for legenes operasjon begynte Breens organer å slå fra raskt, noe som fikk leger til å omdirigere blod sirkulasjonen, noe som fikk hendene og føttene til å dø på grunn av mangel på blodsirkulasjon.

Nå må de amputere farens hender og føtter helt.

 

Det var først da legene fant ut at Breens sønn hadde hatt sår hals at legene fant forklaringen på 44-åringens sykdom.

Kevin Breen var et av de sjeldne tilfellene hvor vondt i halsen migrerer inn i magen hans, noe som er ekstremt sjeldent. Kevin Breen er derfor bare en av to menn hvor leger har registrert tilfellet der sykdommen migrerer til mageregionen.

 

Til tross for at Kevin Breen står for å miste både føtter og hender, er han ikke bitter.

Livet vil være annerledes for alltid, men annerledes trenger ikke nødvendigvis å være dårlig, sier han.

Venner og familie har startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien med å komme seg på vei, og på 17 dager har folk donert totalt $ 45.000, tilsvarende over 300.000 danske kroner.