Kevin fikk vondt i magen: 72 timer senere var hendene og føttene hans forvandlet

16/03/2017 11:45

Anniken Hauge

Helse
Foto: Gofundme
Foto: Gofundme
En helt alminnelig halsbetennelse tok en uventet vending, da en 44-årig mann ble alvorlig syk og nå risikerer å miste hendene og føttene sine.

En halsbetennelse kan være frygtelik ubehagelig og krever sterk medisin og masser av hvile for å bli kvitt. 

Men for 44-årige Kevin Breen fra Grand Rapids i Michigan, USA, tok sykdommen en ekkel vending, da sykdommen hans viste seg å være ganske annerledes enn en vanlig halsbetennelse, skriver WoodTV.

Den 44-årige familiefaren begynte å føle seg dårlig rundt juletider i fjor. Få dager senere hadde han sterke magesmerter og måtte kjøres til akutten for å bli innlagt.

- Han var en av de mest lidende pasienter jeg noensinne har hatt, og sykdommen hans var litt av et mysterie, sier Dr. Elisabeth Steensma, som er kirurg på akuttavdelingen hvor Kevin Breen måtte behandles, til WoodTV.

Legene kunne ikke forklare hva som var i veien med Breen.

I en undersøkende operasjon fant legene 1,5 liter infisert puss i magen hans.

Men på tross av legenes operasjon, begynte Breens organer raskt å svikte, hvilke gjorde at legene måtte omdirigere blodomløpet hans. Dette fikk hendene og føttene hans til å bli svikte og dø på grunn av den manglende blodsirkulasjonen. 

 Nå er de nødt til å amputere farens hender og føtter helt.

Foto: Gofundme

Foto: Gofundme

Det var først da legene fant ut av at Breens sønn hadde hatt halsbetennelse, at legene fant forklaringen på 44-åringens sykdom. 

 

Kevin Breen var nemlig en av de sjeldne tilfeller hvor halsbetennelse migrerer ned i magen, hvilket er uhyre sjeldent. Kevin Breen er derfor kun den ene av to menn hvor legene har registert tilfellet hvor dette skjer. 

Foto: Gofundme

Foto: Gofundme

På tross av at Kevin Breen står til å miste begge føttene og hendene så er han ikke bitter. 

- Livet blir annerledes for alltid, men annerledes behøver ikke nødvendigvis å være dårlig, sier han.

Venner og familie har startet en innsamling for å hjelpe familien godt på vei, og på 17 dager har folk donert tilsammen 45.000 dollars, svarende til nesten 400.000 norske kroner.  

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.