Kur for dagen derpå: Derfor skal kjæresten bli med i senga

10/10/2016 19:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er morsomt å ta seg en bytur i helgene, men ikke så moro når tømmermennene og den tunge hodepinen slår hardt ned dagen derpå. Men hva om det fantes en løsning på lidelsen, du ikke visste om?

Sammen med stifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, gir vi 3 gode grunner til at du kan få en morsommere og bedre opplevelse dagen derpå, hvis du begynner dagen med å hive deg i senga med kjæresten din. 

Kuren mot tømmermenn kan nemlig være noe annet enn vann og paracet - nemlig kyss, klem og god sex. 

1. Sex fyller tiden på den rette måten
”Få kjæresten med i senga. Det får tiden til å gå mye raskere,” forteller assisterende professor Joris C. Verster fra Utrecht Universitet til MensHealth. 

Hvis du bruker dagen derpå til å være intim med kjæresten din, så flyr de lange minuttene altså avsted. I tillegg vil du oppleve en smertelindrende effekt når du har sex, da det også blir lettere å slappe av på grunn av de såkalte gledeshormonene som sex utløser. 

2. Sex gjør deg søvnig
Den beste kuren for de fleste dagen derpå, er en god, lang og tung søvn. Men dessverre sover man dårlig etter å ha drukket. Slik forklarer magasinet Health det. 

En måte å få til å sove på, er heldigvis innenfor rekkevidde. Igjen handler det om at du skal få med deg kjæresten din i senga.

Spesielt for menn, kan en orgasme få søvnen til å melde sin ankomst. Menn sover ofte godt etter sex, da en mannlig orgasme utløser hormonet prolaktin, som fører til søvnighet og døsighet, skriver MentalHealthDaily. 

Men du trenger ikke bli stressa selv om du er kvinne. Kvinner blir nemlig også trette etter sex, da sex utløser endorfiner som - selv om det kan gjøre oss høye - også får oss til å bli trette etter en god orgasme. 

3. Dagen derpå betyr kosetid
Hvis dere allikevel ikke kan flykte fra hodepinen og inn i drømmeland, er tiden i sengen ikke forsømt.

For en måte man kan distrahere tankestrømmen fra tømmermennene, er ved å være intime og nyte hverandre. Enklere blir det ikke.

Gjennom lange, varme klemmer og kjærtegn, vil partneren din nemlig føle seg verdsatt og elsket.

Og det er nettopp det du og kjæresten din har ekstra godt av, når fyllesyken rammer og man synes synd på seg selv.

4. Tømmermenn i senga kan føre til mer
Stifteren av Sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer at det kan være fint med litt hjelpemidler i senga dagen derpå. For selv om sex fører mer testosteron med seg for menn, så kan det godt være at det er nødvendig med en ”Kickstarter” akkurat i starten:

”Hvis det er behov for litt ekstra hjelp i senga, så er en LELO Noa Luksus Par Vibrator veldig god. De er nemlig en klassiker når det kommer til nytelse og tilfredsstillelse. Den vibrerer utvendig og innvendig, og tilfører også vibrasjoner hos mannen.”

Ta derfor litt hjelpemidler i bruk om det er nødvendig, eller bare nyt en god dag i senga med lange, varme klemmer - og at dere kan være sammen om å pleie hverandre, uansett om sex er planen eller ikke.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.