Kvinnes øyenlokk får legen til å måpe: 'De beveger seg!'

25/10/2017 14:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Da en middelaldrende kvinne gikk til hudlegen med øyenlokkene fulle av små mystiske knopper, trakk dermatologen Sandra Lee straks opp ermene.

Hvis man har en hudsykdom, eller på annet vis er plaget med hudproblemer, så behøver det nødvendigvis ikke å være noe man er tvunget til å vise frem til alle.

Har man for eksempel psoriasis eller mye eksem, kan man ofte dekke det til med klær så man slipper å få nysgjerrige blikk fra andre.

Men det er ikke alltid det kan la seg gjøre. Slik var det for en middelaldrende kvinne som forleden dag besøkte den amerikanske hudlegen Sandra Lee, bedre kjent som Dr. Pimple Popper. 

Kvinnen dukket opp på klinikken med masse små klumper på øyenlokkene, som man se i en video Sandra Lee har lagt ut på Youtube

Kvindens øyenlokk var fulle av bittesmå knopper som hun veldig gjerne ville få fjernet. Foto: Youtube

Kvinnen hadde hundrevis av bittesmå milier cyster på øyenlokkene. Cystene er bittesmå opphevninger/prikker av keratin, som dannes lengere nede i huden, men ikke kommer helt opp til overflaten. De små cystene kan derfor dyttes rundt under huden, men er ellers helt ufarlige. 

Til gjengjeld var de små knoppene utfordrende for Sandra Lee å håndtere, fordi de beveget seg under huden. Det spesielle verktøyet som hun vanligvis bruker til å presse ut vanskelige kviser med, kunne ikke benyttes på denne kvinnen.

I videoen hører man at Sandra Lee forklarer at de små cystene beveger seg rundt når hun prøver å presse de ut. 

Sandra Lee måtte bruke alle redskapene hun hadde til disposisjon. Foto: Youtube

I stedet måtte hun ta i bruk en liten saks, og en sylskarp og spiss skalpell, for å forsøke å prikke hull i huden. Kvinnen var heldigvis lokalbedøvet under inngrepet, men de mange skarpe instrumentene så nære øyet hennes kan få selv den tøffeste til å grøsse.

Så snart de skarpe instrumentene treffer huden kommer det små bloddråper til syne, og den tynne huden rundt øyet blir hoven og irritert, mens Sandra Lee jobber for å gjerne cystene.

De små cystene er vanskelige å få ut. Foto: Youtube

Den sarte huden under øynene gjør det vanskelig for Sandra Lee å få has på byllene. Foto: Youtube

Hele videoen tar over 20 minutter, men hudlegen måtte jobbe med pasienten i over en time, og da satt det fortsatt flere cyster igjen i huden.

Du kan se hele inngrepet i videoen nedenfor - hvis du orker.

Prikker er ikke det eneste ansiktet kan avsløre. Det er nemlig 8 tegn på sykdom man kan se i ansiktet.