Leger advarer kvinner mot ny trend: Stopp med å rense tissen med en agurk

27/07/2020 12:14

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har hoppet med på bølgen om å rense skjeden din med en agurk, må du stoppe umiddelbart, i følge råd fra flere leger.

Mens de fleste kvinner sannsynligvis bruker varmt vann og muligens intimsåpe når kjelleren må rengjøres, er det også et bemerkelsesverdig mindretall som i et stykke tid har valgt å fullføre rengjøringsoppgaven ved å bruke en agurk.

Ja, du leste riktig.

 

Flere bloggere og alternative helsepersonell har i en periode anbefalt kvinner å rense sitt aller helligste med en agurk, som imidlertid må skrelles før bruk. Det skriver New York Post. 

Nå advarer imidlertid flere leger mot den særegne trenden som de mener kan være dirkete skadelig. 

Den intime agurkvasken har tittelen ‘vagina facial’, som er den direkte referanse til en vanlig ansiktsbehandling, hvor du får agurkskiver plassert på øyelokkene.

Enkelheten i behandlingen er at skyver en kald skrellet agurk opp i skjeden, hvoretter dy må snu den i 20 minutter. 

Talsmannen for metoden hevder at grønnsakens høye innhold av vitaminer bidrar til å rense og opprettholde en behagelig lukt, som akkurat som de hevder at det til og med i noen tilfeller kan forhindre seksuelt overførbare sykdommer. 

Noen hevder til og med at du skal sove med den multifunksjonelle grønnsaken om natten (det vil si inne i deg), mens andre hevder at du bør fjerne den når du har nådd kroppstemperatur. 

Imidlertid gir ikke alle disse kreative påstander legene mye for. Tvert imot. 

 

I kjølevannet av den rare trenden har flere leger advart mot agurktrikset, da de avgjør at en kvinnes skjede er selvrensende og at den ikke trenger ekstra hjelp for å holde seg ren. 

Samtidig understreker de at en agurk ikke kan rense skjeden på en naturlig måte, og at metoden faktisk kan ha nøyaktig motsatt effekt, da den utsetter en for større risiko for infeksjoner og seksuelt overførbare sykdommer. 

Dette er fordi agurken, til tross for sine mange vitaminer, forstyrrer den nartulige pH-verdien i kroppen og skjeden.

«Hvid du har en skjede, skal du bestemt ikke prøve denne trend» understreker den canadiske legen Jen Gunter til New York Post og fortsetter: 

«Denne ideen om at vaginal rengjøring er en nødvendighet, enten ved å skrelle en agurk eller ved å bruke intimsåpe, er misvisende» sier hun og forklarer:

«Vaginaer er ikke møkkete. Forskning etter forskning har vist at såper, rensing, damp, eddik, pH-Balance produkter, Aloe Vera, hvitløk eller noe annet som hevdes å være bra for skjeden, risikerer å skade de positive bakterier i skjeden, forklarer hun og understreker med at man bare skal rense seg selv i det intime område med varmt vann.  

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.