Leveren elsker disse drinkene - drikk dem daglig og den vil være takknemlig

20/03/2024 14:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Leveren din vil elske deg hvis du sørger for å drikke disse drinkene på daglig basis.

Leveren er det nest største organet og samtidig et av de viktigste organene. På grunn av det store antallet funksjoner det utfører, er det avgjørende for vår generelle helse.

Selv om det er vanskelig å finne en effektiv metode for å unngå alle leversykdommer, kan visse drikker bidra til å forbedre tilstanden.

Leveren påvirker stoffskiftet og fordøyelsen, og har en evne til å rense seg selv, så det er viktig å velge drikker som ikke belaster den ytterligere. La oss se hvilke drikker leveren elsker.

Vann

Tilstrekkelig hydrering av kroppen er svært viktig for riktig funksjon av leveren. Det er verdt å huske at å drikke vann samtidig som man drikker alkohol eller spiser fet mat ikke vil hjelpe oss med å ta vare på leveren.

Hvis du ikke drikker nok vann, er det verdt å endre dette. Det vil ikke bare gagne leveren, men også de andre organene.

Kaffe

En av de mest populære drinkene i verden - mange mennesker kan ikke forestille seg en morgen uten minst en kopp kaffe og energien som kommer fra den. Å drikke svart kaffe uten sukker vil hjelpe oss å opprettholde en sunn lever og beskytte mot kroniske sykdommer, inkludert kreft og skrumplever.

En studie fra 2014 publisert i Wiley Online Library antyder at kaffens beskyttende effekt kan skyldes hvordan drikken påvirker fordøyelsesenzymer.

Det reduserer opphopning av fett i kroppen og øker samtidig antioksidanter, som nøytraliserer skadelige frie radikaler som produseres naturlig i kroppen.

Te

Det er ingen hemmelighet at te har en positiv effekt på helsen vår, men det kan spesielt bidra til å holde leveren i god stand. En studie publisert i Journal of Nutritional Biochemistry fant at å drikke grønn te kombinert med regelmessig trening forbedrer organhelsen.

Forskere observerte at folk som drakk grønn te og utførte øvelser, behandlet næringsstoffer på en bedre måte. Imidlertid bør personer med leverproblemer først konsultere legen sin om å drikke grønn te, da ekstrakt av grønn te kan forårsake skade på organet.

Saft fra indisk stikkelsbær (amla) og rødbeter

Forskere fra National Chung Hsing University viste at amla-frukter beskytter leveren. Frukten er blant annet rik på antioksidanter og vitamin C. Den kan støtte renseprosessene som foregår i leveren.

En annen drikk som kan bidra til å opprettholde riktig leverfunksjon er rødbetejuice. Grønnsaken er rik på antioksidanter og næringsstoffer. Det gir også kroppen riktig mengde fiber, kalium og vitamin C og A.

Vann med fennikel

Fennikel er en av de grunnleggende plantene i indisk mat som tilsettes mange retter. Som det fremgår av Medical News Today, hjelper vann med fennikel ikke bare med vekttap, men forbedrer også fordøyelsen og støtter regelmessig avføring.

Den er rik på fiber og antioksidanter, som hjelper til med å skylle ut giftstoffer fra kroppen. Fennikelfrø beskytter leverceller og påvirker reduksjonen av totalt kolesterolnivå, inkludert dårlig kolesterol, triglyserider og lipoproteiner med lav tetthet.

Denne effekten skyldes saponinene, som øker metabolismen av kolesterol og omdannelsen i leveren til gallesyrer. Saponiner reduserer også absorpsjonen av fett, noe som begrenser risikoen for åreforkalkning og hjertesykdom.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.