Lider du av migrene? Da bør du unngå disse matvarene og drikkene, ifølge en lege

06/06/2024 15:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En lege avslører de mange utløserne for migrene - og hvordan du kan redusere risikoen for å få smertefull hodepine.

Migrene er en smertefull tilstand som kan ramme mange, og den kan ofte utløses av ulike faktorer. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de vanlige utløserne for migrene og hvordan du best kan unngå dem.

Dr. Johal, medisinsk rådgiver ved Vitality, sier at migrene har en tendens til å kjøre i familier, noe som tyder på at det er en genetisk kobling.

"Hos personer som er genetisk disponert for migrene, kan et enkelt tilfelle utløses av en rekke faktorer," sa Dr. Johal.

Det kan være vanlige diettutløsere, for eksempel:

 1. Dehydrering

 2. Hopper over måltider

 3. Drikke koffein

 4. Drikke alkohol

 5. Spise ost

 6. Spise gluten

 7. Spise sjokolade

 8. Spiser sitrusfrukter

"De spesifikke utløserne varierer fra person til person og endres over tid," la Dr. Johal til.

Trenger ikke være mat/drikke

Det kan også være miljømessige utløsere å vurdere, for eksempel:

 1. Sterkt lys

 2. Sterk lukt

 3. Sigaretrøg

 4. Overdrevent varme forhold

 5. Plutselige temperaturendringer

"Det er viktig å vite hva utløserne dine er, og det kan være nyttig å holde en migrene dagbok for å hjelpe deg med det," sa Dr. Johal og la til: "Når du gjenkjenner utløserne dine, prøv å unngå dem så mye som mulig."

Hold en sunn livsstil

Imidlertid er det noen utløsere som kan være umulige å unngå helt, for eksempel visse følelsesmessige tilstander.

Ifølge Dr. Johal kan følelsen av stress eller angst utløse migrene, som kan depresjon. I slike tilfeller er en av de beste måtene å minimere hyppigheten av migreneangrep, å lede en sunn livsstil.

Dr. Johal utdypet: "Opprettholde en sunn livsstil, inkludert et balansert kosthold og regelmessig moderat trening. Siden migrene ofte utløses av endringer i rutinen, kan det være nyttig å holde seg til en rutine som inkluderer regelmessige måltider og tilstrekkelig søvn. "

Dr. Johal la til: "Hvis du forventer endringer i denne rutinen, prøv å få kroppen din til å bli vant til det så sakte som mulig for å redusere risikoen for migrene."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.