Mange eldre mennesker er rammet av sykdommen hvert år: Med denne livsstilen forhindrer du det

12/04/2024 05:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Mange eldre rammes hvert år.

Studier viser at å spise etter en spesiell diett tidlig i livet kan forsinke - og i noen tilfeller holde Alzheimer fra å utvikle seg.

Alzheimers er den viktigste årsaken til demens. Over to millioner mennesker i England rammes hvert år. Et eksperiment utført av blant andre den britiske forskeren Gino Cortopassi, en av studiens forfattere, viste at mus som hadde spist i henhold til denne livsstilen hadde en 13% lengre levetid.

Studien innebar at musene fikk et spesielt kosthold i syv måneder, hvor forskerne undersøkte musens kognitive minne og synaptisk plastisitet og tilpasningsevnen til nevronforbindelser. Kostholdet musene fikk besto av lave mengder karbohydrater, store mengder sunt fett, protein og grønnsaker og frukt,

Studien viste også en økning i nivåer av sirkulerende BHB (beta-hydroksybutyrat). Det var en bemerkelsesverdig økning i nivåer hos både mannlige og kvinnelige mus sammenlignet med kontrollgruppen (mus som ikke var på diett). Forskere testet også hjernen til mus som hadde levd denne livsstilen og så en betydelig effekt.

Fra denne studien var forskere i stand til å konkludere med at unge mennesker som lever etter Keto-dietten kan være til stor nytte for å forhindre utvikling av Alzheimers.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.